Çınar Hz Peygambere teslim oldu

Çınar Hz Peygambere teslim oldu

Çınar’da Peygamber sevdalıları platformuna üye Şefkat der tarafından düzenlenen kutlu doğum programı halkın yoğun katılımı ve görkemli bir şekilde kutlandı.

DİYARBAKIR- Çınar’da Şefkat Der tarafından Yeşil Cami karşısında düzenlenen Kutlu Doğum programına halk yoğun katılım gösterdi.

M. Hakkı Tarim’in Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hüsamettin Atman ve Süleyman Güler’in mevlidi şerifi seslendirmesi ile devam etti.

Özellikle bölgede okunması gelenek haline gelen ve Hz. Peygamberin hayatını kafiyeli bir şekilde anlatan mevlidi şerifin okunması sırasında katılımcıların duygulandığı gözlendi.

Molla Münir Şanlı programda bir konuşma yaparak, Allah’ın yarattığı canlılar içerisinde en şerefli varlığın insan olduğunu ve bir ayette insanın yaratılış gayesinin şu şekilde tarif etti “Allah (cc) Zariyat suresi 56. ayette ‘Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım’ diyerek insanların dünyada başıboş bırakılmadığını belirtiyor. Allah kullarını kendisini tanıması için, ona ibadet edilmesi için, Allah’ın adaletini, kanunlarını ve İslam Şeriatını hakim kılmak için insanı yarattı.“

Şanlı, Müslümanların Allah’ın dini için mücadele etmesi gerektiğini ifade ederek, “insanoğlunun yaradılışından beri hak ile batıl arasında mücadele vardır. Allah sürekli insanları uyarmak için peygamberler göndermiştir. Yaklaşık 124 bin peygamber insanları uyarmak için gönderdi. Bu peygamberler arasında makamı en yüksek peygamberin toplanmalarına vesile on Hz. Muhammed’tir” Dedi.

Şanlı,  hadislerden örnek verdiği konuşmasında Hz. Resullullah’ın günümüz Müslümanları hakkında, “Hz. Peygamber sahabelerine, bizden sonra bazı insanlar gelecek onlar benim kardeşlerimdir dediğini, sahabelerinde hz. Resullullah’a bizler senin kardeşlerin değil miyiz diye sorduğunda ise sizler benim dava arkadaşlarımsınız, onlar ise beni görmedikleri halde iman ettiklerinde dolayı kardeşlerimdir “ diyerek bugünkü İslam davetçilerinin değerine değindi.

Program kız çocukları ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Programda söz alan Araştırmacı Yazar Özkan Yaman ise İslam’dan önce  dünyanın içinde bulunduğu karanlık durumdan bahsederek zulüm ve haksızlığın hakim olduğu dünyanın kurtarıcısı olan Hz. Muhammed’i beklediğini belirtti.
Yaman Hz. Muhammed’in ümmetinden olmanın büyük bir şeref olduğunu, Hz. Musa’nın dahi bu ümmetten olmak için dua ettiğini belirterek“Allah Tevrat’ta güzel vasıflı müminlerden bahsediyor, Hz. Musa da Allah’tan (cc) bu müminlerin kendi ümmetinden olmasını istiyor. Allah hz. Musa’ya bu insanların ‘Ahmet’ (SAS)’ın ümmeti olduğunu söylediğinde ise hz. Musa, Allah’a Ahmet (as) ümmetinde olmak için dua ettiğini“ dedi.

İlahi sanatçıları Mahfuz ve Özcan seslendirdikleri hareketli ilahiler ile katılımcılar kutlu doğuma sevinçlerini halay çekerek gösterdiler.

Program Münir Şanlı’nın duasıyla sona erdi.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler