Çınar Kanipank köyü kutlu doğum etkinliği 2016 foto video peygamber sevdalıları

Çınar Kanipank köyü kutlu doğum etkinliği 2016 foto video peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Yarımkaş (Kanipnk) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Çınar’a bağlı Yarımkaş (Kanipank) Mahallesi’nde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum’a özel hazırlanan Hz. Muhammed’in hayatını anlatan kitapları köydeki her eve ulaştırıp hediye ederek, Kanipank halkını mevlit programına davet etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren platformun kurulduğu köy meydanı; tevhid bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber efendimiz için yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Etkinlikten saatler öncesinden alana akın eden ve alanda kadın-erkek ayrı alanlarda etkinliği kutlamak için bekleyen köylüler, okunan ilahiler eşliğinde sık sık tekbirler getirerek beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

Alanı dolduran kalabalıkta başlara bağlanan tevhit bandajları ve ellerde taşınan bayrak, flama ve tevhid bayrakları renkli görüntüler oluşturdu.

Peygamber Sevdalıları Platformu dönem sözcüsü Yahya Oğraş, STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderlerinin katılım gösterdiği Kanipank Kutlu Doğum etkinliği, Molla Abdürrahim Akkurt’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Molla Abdurrahman Gülçer, Resullulah’ın hayatından İslam kardeşliğine yönelik örnekler verdi.

Okunan mevlide alanı dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidin okunmasından sonra sahneye çıkan Bilal Güler Hz. Muhammed üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi.

Düzenlenen etkinlikte bir konuşa yapan Molla Kerbela Şanlı, Hz. Muhammed'in örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek bir vahdet adamı ve lider olarak peygamberi anlattı.

‘Kardeşlerim müjdeler olsun size o iman sahipleri sizlersiniz’

Resulullah ile Sahabeleri arasında yaşanan bir diyalogu aktaran Şanlı, “Bir gün peygamber efendimiz sahabelerinin arasında otururken, ‘İnsanlar arasında en büyük iman kimindir’ diye soruyor, sahabeler meleklerin imanının olduğunu belirtiyor. Peygamberimiz bunu kast etmediğini belirtiyor. Peygamberimiz tekrar en büyük iman sahiplerinin kim olduğunu soruyor, sahabeler peygamberlerin imanın olduğunu belirtiyor. Peygamberimiz bunu da kast etmediğini belirtiyor. Sahabeler Peygamberimize en büyük iman sahibinin kim olduğunu soruyor, Peygamber (SAV) sahabelere dönerek, ‘Benim ümmetimden olup, sonradan gelecek ve beni görmedikleri halde bana iman edeceklerdir. Beni anlatmak için toplanırlar, beni anarlar, beni ana-babalarından daha çok severler. İşte bu kimselerin imanıdır’ der. Kardeşlerim müjdeler olsun size ki, o iman sahipleri sizlersiniz.” dedi.

‘İslam davasında ilk bedel ödeyenler kadınlardı’

Kadınları İslam davasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Şanlı, “Bacılarım, kadınlar İslam davasının yeşermesinde önemli bir yere sahiptir. Kadın sahabeler, erkek sahabelerin önünde yer aldılar. Kadın sahabeler çocuklarını, kocalarını savaşlara hazırlıyor, Resullullah’ın başına bir sıkıntı gelmemesi için tembihlerde bulunuyordular. Onlar bu derece Hz. Muhammed’e bağlıydılar.” şeklinde konuştu.

Molla Kerbela Şanlı’nın konuşmasının ardından platforma çıkan kız çocukları, Özlem Ajans sanatçıları ilahiler seslendirdi. Ardından etkinli, Molla Sadrettin Gümüş’ün yaptığı dua ile sona erdi.

ÇINARINSESİ

































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler