Çınar kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Çınar kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çınar’da düzenlenen Kutlu Doğum programı, ilçe halkının yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye Çınar Şefkat Der tarafından ilçe merkezinde düzenlenen Kutlu Doğum programı ilçe halkının yoğun ilgi ve katılımı ile gerçekleşti.

Ömer Faruk Medeni’nin Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler ve Remzi Esmer’in seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Program devam ederken, Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet alana gelerek, programa iştirak etti.

Mevlithanlar Abdullah Tekdal, Süleyman Güler ve Yılmaz Doğan mevlidi şerifi seslendirmesinin ardından, Molla Kerbela Şanlı programda bir konuşma uaptı.

‘Peygamberlerin doğumu normal bir insanın doğumu gibi değildir’

Alanda toplanma amaçlarının Hz. Muhammed’in Kutlu Doğumunu kutlamak olduğunu belirten Şanlı, “Ey Peygamber sevdalıları bugün sadece bir şey için toplandık. Gözlerimizin nuru Hz. Muhammed’in (sav) Kutlu Doğumunu kutlamak için toplandık. Peygamberlerin doğumu normal bir insanın doğumu gibi değildir. Her doğan Peygamber ile kâinat aydınlanmış, insanlık zulüm ve vahşetten kurtuluşa ermiştir. Hz. İsa, Hz. Yahya gibi peygamberlerin kendi doğumlarını kutladığını, Allah’ın Kuran’ı Kerim’de bunu tasdik etmiştir. Bugün bizler de  Çınar’dan, Hz. Muhammed’e sesleniyoruz ve Hz. İsa’nın dilinden diyoruz ki; Ya Resulullah, Allah’ın selamı üzerine olsun. Doğduğun güne, vefat ettiğin güne ve tekrar dirileceğin güne selam olsun.“ ifadelerini kullandı.  

‘Bu getirilen salavatların burada kaldığını sanmayın’

Resulullah’a salavat getirmenin faziletinden de söz eden Şanlı, “Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor, ‘Bana  bir salavat getirirseniz, ben size 10 defa getiririm, siz bana 10 salavat getirirseniz ben size 100 defa getiririm’. İşte bizler de bugün buradan Medine’ye salavatlar gönderiyoruz. Fakat sakın sizler bu getirilen salavatların burada kaldığını sanmayın. İnşallah getirdiğimiz salavatlar Peygamberimize yetişiyor.“ dedi.

Hz. Muhammed’in Medine’ye hicret ettiğinde bütün malını geride bıraktığını belirten Şanlı, “Peygamberimiz Medine’ye hicret ettiğinde her sahabe kendi imkânları çerçevesinde O’na bir şeyler getirmeye çalıştı. Ümmü Süleym adında bir sahabe de Peygamberimize verecek hiçbir şey olmadığı için, oğlu Enes’i Hz. Muhammed’e teslim ederek onun hizmetine verdi.“ şeklinde konuştu.  

Kız çocukları ilahi grubunun ilahilerini seslendirmesinin ardından, Rehber TV program yapımcısı ve araştırmacı yazar Özkan Yaman söz aldı.

‘Cennetlik birini görmek isteyen Ukkaşe’ye baksın’

Peygamberimizin vefatına yakın bir dönemde Bizans ve Fars krallıklarında meydana gelen iki olayı örnek vererek Hz. Muhammed’in adaletinin altını çizen Yaman, “Yıl 632, Hz. Muhammed’in vefatına birkaç gün kalmış. Sahabelerini toplayan Resullulah, kimin kendisinde bir hakkı varsa, gelip istemesini talep ediyor. Bu durum karşısında herkes ağlarken, Ukkaşe Bin Mishan dışında, kimseden ses çıkmıyor. Ukkaşe, Resulullah’a devesine kırbaç vurduğu esnada yanlışlıkla kırbacın kendisine değdiğini belirterek kısas istiyor. Herkesin hayret ile durumu izlediği esnada, Ukkaşe öyle bir şeyi asla yapmayacağını, amacının sadece Resullulah’ın adaletini kıyamete dek insanlara göstermek olduğunu ifade ediyor. Resulluah’da bu durum üzerine sahabelerine cennetlik birini görmek isteyen Ukkaşe’ye baksın ifadelerini kullanıyor.“ dedi.

‘Hz. Muhammed ümmetine çok düşkündü’

Hz. Muhammed’i ümmetine çok düşkün olduğunu belirten  Yaman “Ayşe annemiz ‘O yürüyen bir Kuran’dı’ diyor. Ayşe annemiz bir gün Resulullah’tan dua isteyerek, ‘Ya Resulullah bana dua eder misin?’ dediğini, Peygamber Efendimizin de ellerini açarak Ayşe annemize, ‘ Ya Rabbi Ayşe’nin gelmiş geçmiş günahlarını bağışla.’ diye dua ettiğini ifade ediyor.  Bunun üzerine Ayşe annemiz çok seviniyor. Peygamber Efendimiz Hz. Aişe annemizin sevindiğini görünce, her namazdan bu duayı ümmeti için yaptığını söylüyor.“ şeklinde konuştu.     

Programda Kutlu doğum programından aylarca önce başlatılan salavat kampanyasının sonuşları da açıklandı. Buna göre; Çınar’da 26 milyon 925 bin salavat, 661 bin 600 Kelime-i Tevhid, 2 bin 394 İhlas Suresi, 230 Ayetül Kürsi, 798 Yasini Şerif ve 41 hatim okunduğu belirtildi.

Program Molla Bahattin Demir’in yaptığı dua ile sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.