Çınar Müftülüğü 300 aileye kurban eti dağıttı

Çınar Müftülüğü 300 aileye kurban eti dağıttı

Türkiye Diyanet Vakfı Çınar Şubesi, Kurban Bayramı’nda 300 aileye kurban eti dağıttı.

Türkiye Diyanet Vakfı Çınar Şubesi, Kurban bayramı vesilesiyle vekâlet yoluyla kendisine verilen 42 hisse kurbanı keserek, Çınar halkına, Suriyeli sığınmacılara, Dini Kuran ilimlerinin okutulduğu medreselere dağıttı.

Çınar Müftülüğünde görevli personel ve imamlar tarafından yapılan dağıtım ile yaklaşık 300 aileye kurban dağıtımı yapıldı.

Kurban dağıtımı ile ilgili açıklama yapan Çınar İlçe Müftüsü Vekili Hacı Su, “Din Görevlileri ve müftülük personelinin gözetiminde yapılan kurban kesiminde vekâlet veren her bir bağışçının adı tek tek okunarak tekbirlerle kurban kesimi yapıldı. Kurban kesiminde bütün Şer’i kuralların uygulanmasına özen gösterilirken aynı zamanda temizlik ve hijyene de dikkat edildi.” dedi.

Müftü Vekili Su, Çınar İlçe merkezinde ve köylerinde ikamet eden Suriyeli mültecilere, Çınar halkına merkez ve köylerde bulunan medreselere olmak üzere 300 aileye kurban eti dağıtımı yapıldı.

İlçe Müftü Vekili Su , "Gönül isterdi ki Suriyeli kardeşlerimiz bayramlarını kendi evlerinde geçirselerdi. Ancak tüm halkımız ile birlikte onlara ev sahipliği yapıyoruz ve hep yanlarındayız. Bugün de bayramlarını kutladık, hatırlarını sorduk, üzüntülerini hafiflettik. İnşallah mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle bölgedeki kan ve gözyaşı biter huzur tekrardan bölgeye hakim olur" diye konuştu.

Bayramın birinci gününde Mina'da Cemerat Bölgesinde meydana gelen izdiham ile ilgili konuşan Hacı Su, “Yaşanan bu elim facianın bütün İslam Âlemini yasa boğdu. Yaşanan bu elim hadisenin bizleri hüzne boğan olayların son halkası olmasını, İslam ümmetinin bir daha böyle acılar yaşamamasını dilerim.” diyerek vefat eden hacılara rahmet, yaralılara ise acil şifa temennisinde bulundu.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.