Çınar Müftülüğü Kutlu Doğum etkinliği düzenledi foto

Çınar Müftülüğü Kutlu Doğum etkinliği düzenledi foto

Çınar İlçe Müftülüğü tarafından açık alanda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Çınar İlçe Müftülüğü tarafından, ilçe tarım karşısı park alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Fatih Çakmaktaş’ın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek’in açılış konuşması ile devam etti.

Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa  Altıntop’un seslendirdiği ilahilerin ardından program, Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Türkçe-Kürtçe Mevlid-i Şerif okuyup ilahiler seslendirmesiyle devam etti.

İmam Hatip Ortaokulu kız çocukları ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler programa renk kattı.

Misafir konuşmacı olarak programa katılan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, yaptığı konuşmada, kardeşliğe vurgu yaparak insanların bir birini vurmadan kardeşçe yaşaması gerektiğini belirterek,   “Yarın Allah’ın, meleklerin ve müminlerin selamlarına muhatap olabilmek için bugünden selam topluluğu oluşturmak durumdayız. İman etmeyi kabul ettiğimizi söylediğimiz İslam, hayatımıza barış, selamet ve güzellik olarak yansımalı. Allah’ın isimlerinden bir tanesi de selamdır. Allah barışı yayar. Allah’ın Resulü sevgi, şefkat, rahmet ve merhamet insanıdır .Çocukları sever, onlarla oynardı. Hz. Muhammed (sav), ‘Bir Müslüman eşinin yüzüne sevgiyle baksa Allah onlara merhamet eder.’ der. Hz. Muhammed (sav) evlere, sokaklara ve komşular arasında sevgi ve şefkat ekiyordu.” şeklinde konuştu.

Müftülük tarafından yapılan siyer sınavında dereceye girenlere hediyeleri takdim edildikten sonra, program yapılan dua ile sona erdi.

ÇınarınSesi























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler