Çınar Müftülüğü Kutlu Doğum etkinliği düzenledi foto video

Çınar Müftülüğü Kutlu Doğum etkinliği düzenledi foto video

Çınar İlçe Müftülüğü tarafından vatandaşların katılımı ile Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Müftülük tarafından düzenlenen program, Yeşil Camiinde öğle namazına müteakip düzenlendi.

Nurettin Uçucu tarafından okunan Kuran’ı Kerim ile başlayan program, İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek’in yaptığı kısa açılış konuşması ile devam etti.

Hz. Peygamber’de müminler için güzel örnekler olduğunu belirten Şimşek, “insanlar huzurlu yaşamak istiyorsa, barış istiyorsa mutlaka Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını bir filim şeridi gibi öğrenilip, yaşanılıp, aktarılması gerektiğini“ ifade etti.

İlçe müftülüğünde görevli imamalar tarafından oluşturulan koro tarafından okunan ilahilerin ardından, Mardin il müftü yardımcısı İsmail Ünal’ın konuşmaları ile devam etti.

Müslümanların Hz. Muhammed’i kendilerine örnek almasını gerektiğini belirterek, “sahabe O’nu çok güzel örnek aldılar. Bir söz söylediği zaman harfiyen onu yerine getirirdiler. Bu bölgede söylenen meşhur bir söz vardır, başım-gözüm üstüne deniyor. İşte sahabelerde bu şekilde Resulullah’tan gelen her şeye başımız-gözümüz üstüne diyerek kabul ediyordular“ dedi.

Program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sine vizyon gösteriminin ardından, Çınar Anadolu İHL öğrencileri tarafından seslendirilen ilahiler devam etti.

Müftülük vaizlerinden Hacı Su’nun yaptığı duanın ardından, katılımcılara dağıtılan hediye ve ikramlarla program sona erdi.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.