Çınar Müftülüğü kutlu doğum programı 2013

Çınar Müftülüğü kutlu doğum programı 2013

Merkez Yeşil camisinde müftülük tarafından kutlu doğum programı düzenlendi .

Diyarbakır-Molla Abdurrahman Avcı’nın Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik molla Mehmet Akbulut’un sohbetiyle devam etti. Akbulut konuşmalarında Hz. Muhammed’in oku emri ile teslimiyeti, ey örtüsüne bürünen kalk ve uyar emriyle tebliğe başladığını ve Hz. Peygamber’in beni ihtiyarlattı dediği emir olunduğun gibi dost doğru ol ayeti ile bu göreve aralıksız devam ettiğinin belirtti. Gece-gündüz demeden kavminin hidayeti için çalıştığını belirten Akbulut Resulullah’ın Safa tepesine çıkıp kavimlerin adlarını tek tek saydıktan sonra onları imana davet ettiğini ve bu davetten sonra müşriklerin Resulullah’a birçok eziyet çektirdiğini altını çizdi. Resulullah’ın müşriklerin tekliflerine tarihe altın harflerle geçen şu cevabı verdiğini belirtti ‘sağ elime güneşi, sol elime de ayı verseler yinede davamdan vazgeçmem’.

Daha sonra söz alan doç.dr. Mehmet Bilen hz. Peygamber’in merhamet ve şefkat yönüne değindi. Allah (c.c.)’ın insanlara büyük bir nimet olan iradeyi verdiğini ve insanların iman edip etmemede serbest olduğunu fakat iman edenlere mükafatın, etmeyenlerde büyük bir azabın olduğunun altını çizdi. İnsanların başıboş yaratılmadığını ve Hz. Adem’ den, Hz. Muhammed’e kadar Allah’ın insanlara şefkatinin bir göstergesi olarak uyarıcılar gönderdiğini ve son uyarıcının da alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’in olduğunu vurguladı. Allah’ın hz. Peygambere hitaben ‘ey Muhammed Rabbi’nin yoluna hikmet ve güzel sözle davet et’ ve ‘onlarla en güzel şekilde mücadele et, doğrusu Allah her şeyi en iyi bilendir’ ayetleri ile insanları yumuşak ve tatlı bir dille davet etmesini istediğini, bizim de O(sas)’nu örnek alarak insanları uyarmamız gerektiğini belirtti. Müslümanların birbirlerin kardeşleri olduklarını ve peygamberimizin ‘iman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız’ ve ‘kendi için istediğini mümin kardeşi için istemedikçe gerçek manada iman etmiş olmaz’ hadisleri ile İslam’ın iman kardeşliğine verdiği önemine vurgulayarak yapacağımız her harekette Müslüman kardeşlerimizi düşünmemiz gerektiğini belirtti.

Çınar müftülüğü ilahi korosunun ilahileri ve molla Mehmet Bedii Öncü’nün okuduğu mevlit ile devam etti.

Molla Abdülbaki Ermiş’in dualarından sonra etkinliğe katılanlara dağıtılan hz. Peygamber’in hayatını anlatan 2 kitap ve ikramlarla sona erdi.

ÇINARINSESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.