Çınar Müftülüğü Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi

Çınar Müftülüğü Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi

​Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde ilçe müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde, Hazreti Muhammed'in bütün çabasının Allah'a iyi bir kul olmak olduğu vurgulandı.

Çınar Müftülüğü tarafından, müftülük konferans salonunda"Peygamberimiz ve Gençlik" temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Çınar Kaymakamı Selami Kaya, HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Arzu, Çınar İlçe Müftüsü Abdulhamit Turgut, STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderlerinin de katılım gösterdiği Mevlid etkinliği, Molla Muhammed Doğuş’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Müftülük tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından, ilçe müftüsü Abdulhamit Turgut kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Turgut, Diyanet İşleri Başkanlığının bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası temasını ‘Hazreti Peygamber ve gençlik’ olarak belirlediğini hatırlatarak, "Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, güven duygusunu, birbirimizden emin olmayı, komşusu açken kendisi tok yatmamayı, kısaca her şeyin en iyi ve en güzelini O rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik." dedi.

Ardından okunan mevlide, salonu dolduran kalabalık da salâvatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidden sonra Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Grubu, Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) için bestelenen ilahi ve ezgileri seslendirdi.

Programda bir konuşma yapan Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Fikret Özçelik, Hazreti Muhammed'in örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, "Peygamber efendimizin ilk vasfı, çok iyi bir kul idi. Ve belki bu vasıf, bütün vasıfların üstündedir. Onun için rivayetlerde geçtiği üzere, Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) en çok sevdiği lakap, ‘abd’ yani ‘kul’ anlamına gelen lakap idi. Bundan dolayı İslam literatüründe iki ismin her zaman üstün kılındığı söylenmiştir. Bir, Abdurrahman; iki, Abdullah. Yani Rahman olan Allah’ın kulu, Allah’ın kulu. Dikkat edilirse burada, bu iki isimde de ‘abd’de vurgu vardır. Onun için Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) bütün çabası iyi bir kul olmaktı. Düşünün, Efendimiz'in geçmiş ve gelecek bütün günahları af olunmuş, ona rağmen gece-gündüz ibadet ederdi. Ve ibadeti öyle bir noktaya geldi ki Hazreti Aişe validemiz 'Ya Resululah! Kendini çok yoruyorsun, kendini helak ettin, hâlbuki geçmiş ve gelecek günahların af olunmuş, niye bu kadar kendini yoruyorsun’ dediğinde, Efendimiz bu cevabı veriyor: Ya Aişe! Şükür eden bir kul olmayayım mı?" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Molla Zeki Saygı’nın yaptığı dua ile sona erdi.

ÇINARINSESİ 

Çınar Müftülüğü Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi FOTO GELERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler