Çınar Şefkat Der açık alanda iftar yemeği verdi video

Çınar Şefkat Der açık alanda iftar yemeği verdi video

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yaptığı hayırlı faaliyetler ile halkın teveccühüne mazhar olan Çınar Şefkat Der açık alanda yüzlerce kişinin katıldığı iftar yemeği verdi.

Çınar ilçesinde yaptığı faaliyetler ile halkın takdirini toplayan Çınar Şefkat Der açık alanda yaklaşık 800 kişiye iftar yemeği verdi.

İftar yemeğinin verileceği sokak, itfaiye tarafından yıkandıktan sonra  halılar serilerek hazır hale getirildi.

Çınar halkı iftara saatler kala yemeğin verileceği alana akın ettiler. İftar programından önce dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Çınar Şefkat Der başkanı Abdürrahim Akkurt dernek olarak 2006 yılından itibaren faaliyetlerine başladıklarını belirtti.

Halkın maddi ve manevi sorunlarına dernek olarak yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Abdürrahim Akkurt, “Her ay düzenli olarak mağdur ailelere gıda yardımında bulunuyoruz, kurban bayramında hayırsever vatandaşlar aracılığıyla bize ulaşan kurban etlerinin dağıtımını yapıyoruz. Medrese eğitimi veren kurumumuzda 40 kız öğrenci eğitim görüyor. Çınar dışından gelen öğrencilere yurt temin etme, gündeme gelen bazı meseleler ile ilgili basın açıklamaları ve son birkaç yıldır Ramazan ayında iftar yemeği veriyoruz.“ dedi.

Ramazan ayında verdikleri iftar yemeği ile Müslümanlar arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Akkurt, dernek olarak bu tür faaliyetlerine devam edeceklerini ifade etti.

Dernek faaliyetlerini tanıtıcı bir kitapçık hazırladıklarını belirten Akkurt, hazırladıkları bu kitapçık ile vatandaşları faaliyetleri hakkında bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Özlem ajans sanatçılarından Bilal Güler’in seslendirdiği mevlidi şerifin ardından, ezanın okunması ile vatandaşlar hep beraber oruşlarını açtılar.

Yemeğin ardından yapılan dua ile program sona erdi.

ÇINARINSESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler