Çınar Şefkat Der'den Kurban Bayramı kutlaması

Çınar Şefkat Der'den Kurban Bayramı kutlaması

Çınar Şefkat Der başta Çınar halkı olmak üzere bütün Müslümanların Kurban Bayramını tebrik etti.

Çınar Şefkat Der Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Çınar Şefkat Der'in bayram mesajı...

Bir Kurban bayramına daha ulaşmış bulunmaktayız. Bu bayramın en önemli özelliklerinden olan ve İslam’ın 5 şartından biri olan Hac ibadetinin milyonlarca Müslüman tarafından eda edildiği bu zaman diliminde, bu ibadetin ırk, dil, renk farkı gözetilmeden bütün Müslümanların vahdetine vesile olmasını temenni ediyoruz.

Ayrıca gücü yeten Müslümanların bu bayramda Kurban kesmeleri de makbul ibadetlerdendir. Kuşkusuz Kurban sadece bazılarının zannettiği gibi sadece hayvan kesmek veya kan akıtmak demek değildir. Kurban en değerli varlığını Allah yolunda, onun rızası için feda etmektir. Kurban Hz. İbrahim’in (as) sünnetidir. En değerli varlığını, yani İsmail’ini Allah’a feda etmekten çekinmeyen Hz. İbrahim (as) gibi, bizlerinde gerektiğinde en değerli varlığımızı çekinmeden Allah yolunda feda edebileceğimizi göstermektir.

Başta Kürdistan olmak üzere, dünyanın her tarafında, Allah’ın dini uğruna kendilerini feda edip şehid olan kardeşlerimiz, aslında en değerli varlıklarını yani kendi canlarını bu yolda kurban etmişlerdir. Bunun yanında Allah’ın dini için mücadele eden ve bu yolda muhacir olan, zindanlara düşen kardeşlerimizde, eşinden, dostundan, yurdundan ayrı düşerek ve hayatlarının en güzel  dönemlerinden olan gençliklerini feda ederek bu yolda kurban etmişlerdir. Rabbimiz onların bu fedakarlıklarını kabul buyursun.

Çınar Şefkat Der olarak, başta Çınar ve Kürdistan’ın Müslüman halkı olmak üzere, bütün İslam aleminin Kurban bayramını tebrik eder, dünyada esaret ve zulüm altında bulunan bütün Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan dileriz.

Çınar Şefkat Der


Çınarınsesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.