Çınar Tobinî köyünde elektrik sorunu

Çınar Tobinî köyünde elektrik sorunu

Çınar'a bağlı Köksalan (Tobıni) köyü sakinleri, köylerindeki elektrik hattının 1987'den bu yana ciddi bir bakımdan geçmemesinden dolayı büyük mağduriyetler yaşadıklarını ifade ettiler.

DİYARBAKIR-Köksalan(Tobıni) köyü sakinleri 1987 yılında döşenen elektrik hatlarının ciddi bir bakımdan geçmemesinden dolayı mağduriyet  yaşadıklarını söylediler.

 

Ufak bir rüzgârda, yağan kısa bir yağmur ile beraber günlerce hatta bazen haftalarca elektriksiz kaldıklarını belirten köylüler, yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını, sürekli bir çözüm bulunamamasından dolayı da bu sorunun tekrarlandığını ifade ettiler.

 

Elektrik kesintileri nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Davut Eren “köyümüzün elektrik hattı 1987’de döşenmiş. O yıldan bu yana ciddi bir bakım yapılmadı. Elektrik hattımız artık ihtiyacı karşılayamıyor.“ diyerek yaşadıkları sıkıntılara ciddi bir çözüm bulunamadığını ifade etti.

 

Eren, köy içerisinden geçen elektrik hattı için ödenek geldiği halde bir çalışmanın yapılamadığını iddia ederek “Bir ara köy içerisindeki elektrik hattının bakımdan geçirilmesine dair ödenek geldiği söylendi, fakat herhangi bir çalışma yapılmadı.“ dedi.

 

Özellikle yağmurlu ve rüzgârlı havalarda günlerce elektriksiz kaldıklarını belirten Mehmet Hatip Buğdaycı ise “Kış aylarında yağan yağmur, rüzgârda elektriklerimiz gidiyor, bazen haftalarca gelmiyor. Elektrik arızası için yetkilileri aradığımızda ise günlerce gelmemelerinden dolayı, bazen elektrik arızalarını kendimiz gidermeye çalışıyoruz.“ dedi.

 

Eski hatlardan dolayı köy içerisinde dolaşmaktan korktuklarını ifade eden Buğdaycı, “Özellikle köy içerisindeki elektrik hattı çok eski olmasından dolayı sürekli arıza veriyor, teller kopuyor. Teller üzerimize düşer korkusuyla köy içerisinde rahat dolaşamıyoruz. Özellikle çocuklar için çok endişeleniyoruz.“ diyerek yaşadıkları sıkıntıları belirtti.

 

Yetkililerden sıkıntılarının giderilmesini talep eden Tobıni köylüleri, seslerine kulak verilmesini talep etti.

Çınarınsesi

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.