Çınar Tobıni köyünde internet için yapılan masraf olduğu gibi duruyor

Çınar Tobıni köyünde internet için yapılan masraf olduğu gibi duruyor

Çınar'a bağlı Tobıni köyüne internet bağlantısı için çekilen hat, 2 yıldan bu yana işlevsiz olarak duruyor.

DİYARBAKIR-Çınar ilçesine bağlı Köksalan (Tobıni) köyüne yaklaşık 2 yıl önce internet bağlantısı için çekilen hat olduğu gibi duruyor.  İnternet bağlantısı için özel elektrik hattı çekilen köye cihazlar yerleştirilmesine rağmen gerekli işlemlerden tamamlanmadığı için köye internet hizmeti sağlanamıyor.

 

Abdülhamit Eren, binlerce TL değerinde masraf yapılarak çekilen hattın iki yıldır olduğu gibi kaldığını belirterek “Yaklaşık iki yıl önce yetkililer köyümüze internet bağlantısı için hat döşediler. Binlerce TL masraf yapıldı fakat 2 yıldır olduğu gibi duruyor.” dedi.

 

Köylerine çekilen bağlantı aracılığıyla çevredeki bir çok köye hizmet verileceğini ifade eden Eren, “Hattı döşeyen yetkililer köyümüze çekilen bağlantının çevredeki birçok köye dağıtılacağını fakat şu ana kadar ne gelen var ne de giden“ ifadelerini kullandı.

 

Köylülerden Musa Aktay ise “Köyümüze çekilen bağlantının çevrede bulunan 10 kilometrelik alana hizmet vereceği belirtildi. İki yıl önce yapılan bu kadar masraf üzerinde durulmadığından dolayı çocuklar tarafından verilen zarardan dolayı kullanılamaz hale geldi.“ ifadelerini kullandı.

 

Aktay “Bu kadar masraf yapılmasına, bağlantı için hattın döşenmesine rağmen, iki yıldır hiçbir yetkili köye uğramadı.“ dedi.

Tobıni köyü sakinleri yapılan masrafın heder olmaması için yetkililerin harekete geçmesini talep ettiler.

ÇINARINSESİ

Çınar haberleri

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.