Çınar Xırbésitıl köyü kutlu doğum etkinliği 2015 Peygamber Sevdalıları

Çınar Xırbésitıl köyü kutlu doğum etkinliği 2015 Peygamber Sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarfından, Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Belitaş (Xırbésitıl) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kutlu Önder Hazreti Peygamber” temasıyla yapılan etkinlik  için Xırbésitıl köyünde, günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Peygamber Sevdalıları, Özlem Ajans tarafından Kutlu Doğuma özel hazırlanan CD’leri köyün  her evine ulaştırıp   hediye ederek, Xırbésitıl halkını   Kutlu Doğum etkinliğine davet etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Platformun kurulduğu Xırbésitıl köy meydanı, tevhid bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber Efendimiz ile ilgili  yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Etkinlikten saatler öncesinden alana akın eden   kadın ve  erkekler  alan ayrı yerler belirlendi. Etkinlik   için bekleyen köylüler, okunan marşlar eşliğinde sık sık tekbirler getirerek, beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderleri ile İslami davadan yıllardır zindana atılan çilekeş ailelerin de yoğun bir katılım gösterdiği Xırbésitıl Kutlu Doğum etkinliği, molla Ubeydullah Burak’ın Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın sunuculuğunu yapan Nurul Emin Gökyüz’ün program akışını aktarması ve Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra, okunan Kürtçe mevlit ile alanı hınca hınç dolduran kalabalık, büyük bir coşkuyla okunan mevlide eşlik etti.

Yer yer duygusal anlarında yaşandığı mevlidin okunmasından  sonra sahneye çıkan özlem ajans sanatçılarından Bilal Güler, Remiz Esmer ve Mahfuz Aytekin’in seslendirdikleri ilahilere, halkında katılımcılar da   tekbirleriyle eşlik etti.

Programda Kürtçe bir konuşa yapan Molla Kerbela Şanlı, Peygamber Efendimizin örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek bir dava adamı ve lider olarak Hz. Muhammed’ i (sav) anlattı.

‘Yılda sadece bir defa Resulullah’ı anmakla bu ateşten kendimizi koruyamayız’

Şanlı, Resulullah’ın insanları ateşten kurtarmak için çalıştığını belirterek, “Hz. Muhammed bir hadisinde şöyle belirtiyor, ‘Çölde gece karanlığında bir çoban ateş yaktığında çevrede bulunan böcekler, kelebekler kendilerini o ateşe atarlar. Çoban da elindeki imkânlarla o böceklerin kendilerini ateşe atmaması için ateşin çevresinde eline ceketini alarak koşuşturur. İşte benim ve ümmetimin misali bu şekildedir.’ Cehennem ateşi var ve insanlar bilmeden kendilerini bu ateşe atıyorlar. İşte Peygamberimiz de insanları bu ateşten korumak için elinden geleni yaptı. Bizler de kendimizi bu ateşten korumak zorundayız. Bakın kardeşlerim yılda sadece bir defa Resulullah’ı anmakla bu ateşten kendimizi koruyamayız. Resulullah’ı hayatımızın her alanında örnek almalı ve yaşamalıyız.“ ifadelerini kullandı.

‘İslam davasında ilk bedel ödeyenler kadınlardı’

Kadınların İslam davasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Şanlı, “Bacılarım, bayanlar İslam davasının yeşermesinde önemli bir yere sahiptir. Bayan sahabeler, erkek sahabelerin önünde yer aldılar. İslam’ın yeşermesinde ilk dökülen kan, bayan sahabe Sümeyye annemizin kanıydı. İlk şehit bayan sahabeydi. Bu dava uğruna malının tamamını adayan Hz. Hatice annemizdi. Bakın bacılarım bizler eğer örtümüze özen göstermez isek, haremlik selamlığa dikkat etmezsek, yabancı erkekler yanında nasıl hareket edeceğimizi bilmez isek, İslam dışı örf ve adetlerimizi terk etmezsek, Resulullah’a layık bir ümmet olamayız.“ şeklinde konuştu.

Molla Kerbela’nın konuşmasından sonra okunan ilahilerle coşkunun doruğa çıktığı alanda sık sık çekilen tekbir sesleri hiç eksik olmadı.

Kız çocuklarının okuduğu ilahiler programa renk katarken, seslendirdikleri ilahiler ile katılımcıları duygulandırdıkları gözden kaçmadı.

Yapılan konuşmalar sonrası okunan marş ve ilahilerle coşan kalabalık halaylar çekti ve tekbirler getirerek sanatçılara eşlik ettiler.

Aylar öncesinden başlayan salavat kampanyası çerçevesinde Xırbésitıl köyünde 19 milyon 446 bin 742 salavat, 16 hatmi şerif ve 325 Yasini şerif okunduğu açıklandı.

Etkinlik Molla Sadrettin Gümüş’ün yaptığı dua ile son buldu.

ÇINARINSESİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.