Çınar Xurxurk köyünde kutlu doğum etkinliği foto video

Çınar Xurxurk köyünde kutlu doğum etkinliği foto video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Sırımkeser (Xurxurk) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Çınar ilçesine bağlı Sırımkeser (Xurxurk) köyünde "Eşsiz Önder Hz Muhammed” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinlik  için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Peygamber Sevdalıları, Özlem Ajans tarafından Kutlu Doğuma özel hazırlanan CD’leri köydeki her eve ulaştırıp   hediye ederek, Xurxurk halkını mevlit programına davet etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren platformun kurulduğu Xurxurk köy meydanı, tevhid bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber Efendimiz ile ilgili  yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Etkinlikten saatler öncesinden alana akın eden   kadın ve  erkekler  için ayrı yerler belirlendi. Etkinlik   için bekleyen köylüler, okunan marşlar eşliğinde sık sık tekbirler getirerek, beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderleri ile İslami davadan yıllardır zindanda olanların ailelerinin de katılım gösterdiği Xurxurk Kutlu Doğum etkinliği, molla Ubeydullah Burak’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kısa bir selamlama konuşması yapan Molla Sadrettin Gümüş, Resulullah’ın insanlara her yönü ile örnek olduğunu belirtek, “Allah Teâlâ Peygamberi insan olarak gönderdi. Allah Kur'an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: ‘Ya Muhammed söyle, ben de sizin gibi bir beşerim. Yalnız Allah bana vahiy gönderdi.’ Peygamber bizim gibi evlenmiş, ticaret yapmış, insanların arasına karışmış. Bu yüzden peygamber hayatımızın her anında bizlere örnektir." şeklinde konuştu.

Okunan Kürtçe mevlide alanı dolduran kalabalık da salavatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidin okunmasından  sonra sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Dalkılıç'ın Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programda Kürtçe bir konuşa yapan Molla Cihat Şanlı, Hz Muhammed (sav)'in örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek bir dava adamı ve lider olarak peygamberi anlattı.

Hz. Muhammed (sav)’in çok büyük sıkıntılar ile İslam davetini omuzladığını belirten Şanlı, “Hz. Peygamber Kab Bin Araf ve arkadaşlarını İslam’a davet ediyordu.  Kab Bin Araf da Resulullah’a kendisinin haşa Allah’ın çocukları gibi olduğunu söylüyordu. Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerim’de şöyle ferman buyurdu: ‘Ya Muhammed onlara söyle, eğer siz Allah’ı seviyorsanız, siz bu sevginizde samimiyseniz gelin bana tabi olun, getirdiklerimi kabul edin. Ama maalesef Kab Bin Araf ve arkadaşları, Resulullah’a iman etmediler." dedi.

Resullulah’ın her yönü ile eksiksiz olduğunu belirten Şanlı, “Ebu Süfyan Müslüman olmadan önce ticaret maksadıyla Sana’ya gidiyor. Sana’nın kralı kapısını Ebu Süfyan’a bir şartla açacağını belirtiyor. Sana kralı, Ebu Süfyan’a kendi kavmi arasından peygamberlik iddiası ile çıkan zatın insanlara, ‘(haşa) hiç yalan söylediğini, insanları zulüm ettiğini, insanlara bir sıkıtı verdiğini duydunuz mu?’ sorularını soruyor. Ebu Süfyan da cevap olarak, Hz. Muhammed’den böyle şeyleri hiçbir zaman duymadıklarını belirtiyor. Sana kralı da, Ebu Süfyan’a cevap olarak, eğer bu zat insanlara yalan söylemiyorsa Allah adına da yalan söylemeyeceğini belirtiyor. Hz. Muhammed’in hak olduğunu belirten Sana kralı Ebu Süfyan’a, O’na tabi olmasını tavsiye ediyor.“ ifadelerini kullandı.       

Program devam ettiği esnada HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz ve beraberindeki heyet programa katıldı.

Kız çocukları ilahi grubunun ilahilerini seslendirmesinin ardından, program molla Bahattin Demirel’in yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler