Çınar YİBO kutlu doğum etkinliği 2015 foto

Çınar YİBO kutlu doğum etkinliği 2015 foto

Çınar YİBO öğrencileri Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda kutlu doğum etkinliği düzenledi.

Çınar Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri Peygamberimizin (sav) doğum yıldönümü münasebetiyle bir program düzenledi. Programa Milli Eğitim Şube Müdürleri, bazı okul müdürleri ile veli ve öğrenciler katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim'in okunması ile başladı. Okulun Din Kütürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Mezher Gümüş bir konuşma yaptı. Gümüş konuşmasına, Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in kutlu doğumunun; İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur getirmesi, Müslümanların  peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olması dileğiyle başladı.

Ülkemizde ve tüm dünyada, peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği bu gece, Müslümanlar arasında yüzyıllardan beri büyük bir coşku ile kutlanmakta, sevgili Peygamberimiz, derin bir saygı ve sevgiyle anılmaktadır diyen Gümüş, konuşmasının devamında; “Yeryüzünde şimdiye kadar gelmiş geçmiş hiçbir insan, O'nun kadar sevilmedi…Yeryüzünde şimdiye kadar gelmiş geçmiş hiçbir insan O'nun kadar anılmadı… Dünyada gelmiş geçmiş hiçbir insanın vefatının ardından, O'na duyulduğu kadar üzüntü duyulmadı, gözyaşı dökülmedi… Ve yine hiçbir insan O'nun kadar özlenmedi… Peki… Peygambere duyulan bu denli aşkın kaynağı ne idi?... Zannedersem bu sorunun cevabı O'nun kâinatın merkezinde oluşu ve her şeyin onun etrafında şekillenmiş olmasıdır… Peygamberimiz doğumundan sonra ilk vahye kadar ALLAH tarafından korunmuş, ahlakıyla insanlara önder olmuştur. 40 yaşında ilk vahiyle beraber kutlu çağrı başlamış.. Onun öğretileriyle tüm cahiliyle adetleri  terkedilmiş , çok kısa bir zamanda insanlığın iftihar tablosu diye adlandırdığımız asr-ı saadet dönemi aynı insanlar tarafından yaşanmıştır…” ifadelerini kullandı.

Peygamberimizin vasıfları üzerinde duran Gümüş şunları söyledi; “Sevgili Peygamberimizin ahlaki vasıflarından biride yapmış olduğu bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. Ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir.

Sevgili Peygamberimizin, söylediği ve yaptığı işler hayatı boyunca uyum içinde olduğu için yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammed’ül Emin denilmiştir.

İnsanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiştir. Nitekim bir Yahudi cenazesi geçerken ayağa kalkmış saygı göstermiş, kendisine cenazenin bir Yahudiye ait olduğu söylendiğinde; o kişinin insan olmasının saygı gösterilmesi için yeter bir sebep olduğunu beyan etmiştir.

Medineye hicret ettiğinde orada yaşayan Yahudi kabileleri ile vatandaşlık anlaşması yapmış ve farklı inançlara sahip insanların bir arada yaşayabileceğinin en güzel örneklerini bizlere sunmuştur.

Sevgili Peygamberimiz sadece dinin tebliği için vazifelendirilmiş değildir. İslam Dininin yaşantıya aktarılış şeklini, dünyada yaşantımızı nasıl şekillendireceğimizi, hangi prensipleri yerine getirirsek kendimizin, toplumda hayat sürdürdüğümüz insanlarla beraber Rabbimizin razı olacağı bir hayatı O’nun hayatından öğrenmekteyiz.

Hayatın gayesinin, yaratılışın mânâsının silindiği, yok olduğu,   ruhların paslanıp çürüdüğü bir zamanda yaşıyoruz. Bugün; artık Ruhlar birşey bekliyor, maneviyata aç gönüllerimiz, her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor.

Her şeye rağmen, ruh ve mânâ kökleri sağlam; fıtratlarındaki saflığı , temizliği barındıran insanoğlu, er ya da geç dönüp dolaşıp O’nun şefkat ve merhamet ikliminde buluşmalı , yeni bir dirilişe ermeli ve dünyaya yeniden sevgiyi , barışı getirmelidir diye düşünüyorum. İnşallah O’nu anmak için tertiplediğimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslamî prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olması dilekleriyle sözlerimi bitirirken,  Programımıza Maddi-Manevi Destek veren ve Emeği geçen Tüm Gül Sevdalılarına Teşekkür ederim.”

Program’da öğrenciler 40 hadis okudu. Daha sonra okulun ilahi korusu tarafından ilahiler seslendirildi.

Program, yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerle sona erdi.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.