Çınar'a bağlı bin 500 nüfuslu köy hizmet bekliyor

Çınar'a bağlı bin 500 nüfuslu köy hizmet bekliyor

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı bin 500 nüfuslu Alabaş (Iğliya) köyü sakinleri, köylerinde kanalizasyon sistemi, sağlık ocağı ile taziye evi eksikliği ve yollarının bozuk olması nedeniyle yetkililerden hizmet beklediklerini belirttiler.

Çınar ilçesine bağlı bin 500 nüfuslu Alabaş (Iğliya) köyü, altyapı eksikliğinden kaynaklanan birçok sorundan muzdarip. Köylerindeki sorunlarla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Alabaş köyü sakinleri,  kanalizasyon, sağlık ocağı ve taziye evi eksikliği ile yollarının bozuk olduğunu belirttiler.

 

“Her vatandaşın hizmet görmeye hakkı var”

Komşu köylerine yapılan hizmetlerin kendi köylerinde de yapılmasını isteyen köy sakinlerinden Celalettin Bozyel, “Her vatandaşın hizmet görmeye hakkı var. Belediye, oy zamanında yanımıza gelip, bizden oy istiyor. Köyümüzde kanalizasyon yok.  Yazın sivrisinekler nedeniyle yürümekte zorluk çekiyoruz. Sağlık ocağımız yok, bir iğne vurmak için ya Diyarbakır’a ya da bize uzak diğer yerlere gitmek zorunda kalıyoruz. Bütün köylerin sağlık ocaklarını ve taziye evlerini yaptılar ancak bizimkini yapmıyorlar. Bu hizmetlerin yapılmasını istiyoruz. Sorunlarımız olduğu zamanlarda da yanımıza gelsinler.” dedi.

 

“Yetkililer artık sesimizi duysun”

Valilik, kaymakamlık ve belediyeye sorunlarının çözümü için defalarca müracaat ettiklerini ancak hiçbir olumlu gelişmeyle karşılaşmadıklarını kaydeden Mehmet Ali Bük, şu ifadeleri kullandı: “Çevremizdeki köylere hizmet eden belediye, bize hizmet vermedi. Mesela 4 kilometre yakınımızdaki köye asfalt yapıldı ama bizim köye yapılmadı. Kamyonlarla çevre köylere kum taşıyorlar. Bizim yollarımız bozuk olduğu halde bize vermiyorlar. Yeni evler yaptık, elektriklerimiz yok. Aylardır elektriksiz ve susuz yaşıyoruz. Altyapı eksikliğimiz var. Bunun sebebi nedir? Belediyeye, valiliğe, kaymakamlığa ve benzeri yerlere gidip, eksikliklerimizi, ihtiyaçlarımızı anlatıyoruz. Artık bunların çözülmesi gerek. Bu hizmetlerin bizim köye de yapılmasını istiyoruz. Yetkililer artık sesimizi duysun.”

 

“Devlet bir gün olsun bize bakmadı”

“Devlet bir gün olsun bize bakmadı. Biz de vatandaşız. Köyde ne kanalizasyonumuz, ne taziye evimiz, ne de yolumuz var. Perişan haldeyiz.” diyen 72 yaşındaki Ramazan Çiçek, yetkilileri hizmet noktasında duyarlı olmaya davet etti.

 

“Devlet yardım etmezse kimden yardım isteyeceğiz?”

Köy sorunlarını kendi imkânları ile çözüme kavuşturamayacaklarını ifade eden Nurettin Aslan ise, “Köyün içinde kanalizasyon sistemimiz olmadığı için pis kokular yayılıyor. Yollarımız çoğu bozuk durumdadır. Kimsenin bizden haberi yok, bizimle ilgilenmiyorlar. Devletten isteğimiz biran önce sorunlarımızın giderilmesidir.” şeklinde konuştu.  (Hamza Adiyaman - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.