Çınar’da 18 noktada siyer sınavı yapıldı

Çınar’da 18 noktada siyer sınavı yapıldı

Türkiye geneli gerçekleştirilen Kutlu Doğum Siyer Sınavı Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ve köylerinde aralarında bulunduğu 18 noktada yoğun katılımla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl "O'nu oku, O'nu yaşa" sloganıyla gerçekleşen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, yaklaşık 300 bin kişinin katılımı ile birçok merkezde gerçekleşti.

Çınar ve köylerinde toplam 18 merkezde gerçekleşen sınava yaklaşık 3 bin kişi katılım gösterirken, sabahın erken saatlerinde sınav salonuna gitmek isteyen görevliler tüm hazırlıklarını yaptıktan sonar sınava girecekleri, sınav salonuna almaya başladı.

Kutlu Doğum Siyer Sınavı; Çınar ilçe merkezi, Aşağıkonak (Xanikajêr), Düzova (Qerhéta), Yaprakbaşı (Baré), Avdalı (Bîrabazin), Ağaçsever (Botika), Bağacık (Bağcağê), Belitaş (Xirbésîtil), Bulutçeker (Qubik), Alabaş (Êxilya), Yıllarca (Qaliğ, Gogweri, Harik,Kanipank), Bayırkonak (Qorîyé) ve Karasungur (Gelîyêbuka), Mollapolat (Melpolate), Hasköy (Xasê), Başaklı (Huccetî), Başalan (Sergelya) ve Beşpınar mahallesinde sınav yapıldı.

İlçe merkezinden uzak birçok mahalleden de sınava girmek için çok sayıda öğrenci sabahın erken saatlerinden itibaren, sınavın yapılacağı okula akın ettiler.

Sabah erken etkili olan yağışlı ve sisli havaya rağmen sınava giren Ali Ekber Özoy, “Birinci kategoriden sınava girdim, sınava çok çalıştım, emeğimin karşılığını bekliyorum. Sınavda çok kolaydı, Hz. Muhammed’in hayatını öğrendik.”dedi.

Sınav vesilesiyle Hz Muhammed'in hayatını öğrendiklerini belirten Merve Kaya, “Sınav çok güzeldi Elhamdülillah, bize çok şey kattı. Peygamber efendimizin hayatını öğrendik. Çok güzel bilgiler edindik, sınavımız da güzel geçti. Allah, Peygamber Sevdalıları Platformunda razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Siyer sınavı vesilesi ile birçok bilgi öğrendiklerini belirten Sıbğatullah Demirel, “Bu sınav çok iyi bir sınavdı, girenler kesinlikle bu sınavı beğenmişlerdir. Bu sınavda Hz. Muhammed’in hayatını öğrendik. Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Sınava giren Yasemin Vural, “Bu sınava giriş amacım kanamaktı ama kazanmasam bile Peygamberimizin hayatını tanıdım. Bu kitaptan çok bilgi aldım. Peygamberimizin çektiği sıkıntıları, çeşitli bilgiler öğrendik.” ifadelerini kullandı.

Sınavın Peygamber efendimizin hayatını öğrenmeye vesile olduğunu belirten Ayşegül Kontuk, “Siyer sınavına girdik, çok güzel geçti. Açıkçası her sene bu sınavın olması bizi çok mutlu ediyor. Çünkü sınav olduğunda siyeri bilmeyenler siyeri öğreniyorlar, bilenler de tekrar yapmış oluyorlar. Bu yüzden herkese çok faydalı oluyor.” şeklinde konuştu.

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Toraman (Hemrani) mahallesinde katılan Mehmet Ali Direkçi, “Bende Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen siyer sınavına girdim. Peygamberimizin hayatı çok güzeldi. Aslında yılda iki defa yapılsa daha iyi olur. Bilgilerimizi artırdık. Çınar’a bağlı Toraman (Hemrani) köyünden sınava katıldık.” dedi.

ÇINARIN SESİ

Çınar’da 18 noktada siyer sınavı yapıldı

Çınar’da 18 noktada siyer sınavı yapıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.