Çınar'da 18 noktada Siyer Sınavı yapıldı VİDEO-FOTO

Çınar'da 18 noktada Siyer Sınavı yapıldı VİDEO-FOTO

Türkiye geneli gerçekleştirilen Siyer Sınavı Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 18 noktada yoğun katılımla düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla gerçekleşen Umre Ödüllü Siyer Sınavı, yaklaşık 300 bin kişinin katılımı ile birçok merkezde düzenlendi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ve köylerinde toplam 18 merkezde gerçekleşen sınava yaklaşık 3 bin kişi katılım gösterirken, sabahın erken saatlerinde sınav salonuna gitmek isteyen görevliler bütün hazırlıklarını yaptıktan sonra sınava girecek olanları sınav salonuna almaya başladılar.

Siyer Sınavı; Çınar ilçe merkezi, Aşağıkonak (Xanikajer), Düzova (Kerhéta), Yaprakbaşı (Baré), Avdalı (Bîrabazin), Ağaçsever (Botika), Bağacık (Bağcağe), Belitaş (Xirbésîtil), Bulutçeker (Kubik), Alabaş (İxliya), Yıllarca (Kaliğ, Gogwerî, Harîk, Kanîpank), Bayırkonak (Korîyé) ve Karasungur (Gelîyebuka), Mollapolat (Merpolate), Hasköy (Xasé), Başaklı (Hüccetî), Başalan (Sergelya), Beşpınar mahallelerinde yapıldı.

İlçe merkezinden uzak birçok mahalleden de sınava girmek için birçok sayıda öğrenci sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okullara akın ettiler.

Sabah etkili olan yağışlı ve sisli havaya rağmen sınava giren Ali Ekber Özoy, "Birinci kategoriden sınava girdim. Sınava çok çalıştım, emeğimin karşılığını bekliyorum. Sınav da çok kolaydı, Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendik." dedi.

Sınav vesilesiyle Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiklerini belirten Merve Kaya, "Sınav çok güzeldi. Elhamdülillah, bize çok şey kattı. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Çok güzel bilgiler edindik, sınavımız da güzel geçti. Allah, Peygamber Sevdalıları Platformunda razı olsun." ifadelerini kullandı.

Siyer Sınavı vesilesiyle birçok bilgi öğrendiklerini anlatan Sıbğatullah Demirel, "Bu sınav çok iyi bir sınavdı, girenler kesinlikle bu sınavı beğenmişlerdir. Bu sınavda Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendik. Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Sınava giren Yasemin Vural, "Bu sınava giriş amacım kazanmaktı ama kazanmasam bile peygamberimizin hayatını tanıdım. Bu kitaptan çok bilgi aldım. Peygamberimizin çektiği sıkıntıları, çeşitli bilgiler öğrendik.” dedi.

Sınavın, Hazreti Peygamber'in hayatını öğrenmeye vesile olduğunu aktaran Ayşegül Kontuk, "Siyer Sınavı'na girdik, çok güzel geçti. Açıkçası her sene bu sınavın olması bizi çok mutlu ediyor. Çünkü sınav olduğunda siyeri bilmeyenler siyeri öğreniyorlar, bilenler de tekrar yapmış oluyorlar. Bu yüzden herkese çok faydalı oluyor." ifadelerini kullandı.

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Toraman (Hemranî) Mahallesi'nden sınava katılan Mehmet Ali Direkçi ise "Ben de Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer Sınavı'na girdim. Peygamberimizin hayatı çok güzeldi. Aslında yılda iki defa yapılsa daha iyi olur. Bilgilerimizi artırdık." şeklinde konuştu.

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.