Çınar'da 70 yaşındaki Mahmut Temircan, 11 nüfuslu aileyi geçindiriyor

Çınar'da 70 yaşındaki Mahmut Temircan, 11 nüfuslu aileyi geçindiriyor

Çınar'da eskicilik yapan 70 yaşındaki Mahmut Temircan, kullanılmayan eski eşyaları toplayarak kazandığı parayla 11 nüfuslu ailesini geçindiriyor.

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde eskicilik yapan 70 yaşındaki Mahmut Temircan, el arabasıyla sokakları tek tek dolaşıp kullanılmayan eski eşyaları toplayarak kazandığı parayla 11 nüfuslu ailesini geçindiriyor.

Temircan, yaklaşık 7 yıldır eskicilik yaptığını, Çınar’ın sokaklarını el arabasıyla dolaşıp insanların kullanmadığı birçok eski eşyasını belli bir ücret karşılığında alıp, çok az bir kâr ile toptancılara sattığını belirtti.

Yaptığı işle 11 nüfusa baktığını dile getiren Temircan, "Yaptığım iş zor olsa da çalışmak zorundayım. Çalışmak da bir ibadettir. İnsanların önünde el açmaktan ise bu zor işi yapmaya razıyım. İnsanın kendi el emeğinin tadı farklıdır" dedi.

Yaptığı işin kendi yaşına göre ağır olmasına rağmen haline şükrettiğini belirten Mahmut Temircan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yevmiyem, bazen 10-20 bazen de 25-30 Liradır. Bazı günler ise hiç iş yapmadığım oluyor. Topladığım eşyaları bana ait evin bahçesinde topluyorum. Bazen çocuklar gelip eşyalarımı çalıyorlar."

Muhabir: Cihan Çetin

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.