Çınar'da babaları ölen mağdur aile yardım bekliyor

Çınar'da babaları ölen mağdur aile yardım bekliyor

Çınar ilçemizde yaklaşık bir ay önce babalarının hayatını kaybetmesi sonucu mağduriyet yaşayan Temircan ailesi, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Çınar'ın Eski Mahallesi'nde oturan ve yaklaşık bir ay önce babalarını kaybeden, psikolojik sorunları olan anne ve en büyüğü 10 yaşında, en küçüğü 8 aylık olan 5 çocuklu Temircan ailesi, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Evde olduğu sırada beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan baba Nuri Temircan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.  Anne Kıymet Temircan, psikolojik sıkıntılar yaşaması nedeni ile evin temizliğini yapamazken, çocuklar da hastalanmaya riskiyle karşı karşıya kalmış durumda.

Ailenin içinde bulunduğu durum hakkında bilgi veren Nuri Temircan’ın yengesi Saliha Temircan, "Yaklaşık bir ay önce eşimin kardeşi vefat etti. Arkasında 5 küçük çocuğu kaldı. Evde çalışabilecek yaşta kimse yok, mağdur durumdalar, evleri de yağan yağmurda su sızdırıyor, tavan hep küflenmiş halde, duvarlarda çatlaklar var.  Ev boyasız, kapı-pencereler çok eski ve bu sıkıntıları giderecek imkânları yok. Ailenin hiçbir maaşı ve geliri de yok." ifadelerini kullandı.

Temircan, annenin psikolojik sıkıntıları yaşadığını belirterek, "Tuvaletin kapısı yok, mutfakta dolap yok. Yetkililerden ve hayır sahiplerinden aileye uzanacak yardım eli bekliyoruz." dedi.

ÇINARIN SESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.