Çınar'da destekleme başvuruları başladı

Çınar'da destekleme başvuruları başladı

Çınar İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 2014 yılı yağlı tohumlu bitkileri destekleme ödemelerinden fark ödemelerinden faydalanmak isteyen çiftçiler için başvuruların başladığı belirtildi.

Çınar İlçe Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 2014 yılı yağlı tohumlu bitkileri pamuk, dane mısır ve soya fasulyesi yetiştiren çiftçilerden desteklemelerin fark ödemelerinden faydalanmak isteyenler için başvurular başladı.

Yağlı tohumlu bitkileri yetiştiren çiftçilerden, desteklemelerinden faydalanmak isteyenlerin, il ve ilçelerde bulunan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerektiği belirtildi.

Çınar ilçesinde, yaklaşık 125 bin dönüm arazi sahibi bin kişinin başvurması beklenen destekleme başvurularında, ödemelerden faydalanmak isteyen çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçiler, müstahsil makbuzu, borsa beyannamesi ve kimlik fotokopisi ile Çınar İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurabilirler.

Yapılacak incelemenin ardından, mısır ve pamuk ekenlerden hak sahiplerine ödenecek miktar belirlenip, listelerin askıya çıkması ile çiftçilere gereken destekleme ödemeleri yapılacak.

Yaklaşık 25-30 milyon liranın ödenmesi beklenen desteklemelerden faydalanmak isteyen pamuk ekimi yapan çiftçilerin Mart ayı sonuna, mısır ekimi yapan çiftçilerin Nisan ayı sonuna mağdur olmamaları için gerekli evrakları bağlı bulundukları Tarım, Gıda Ve Hayvancılık Müdürlüklerine ulaştırmaları gerekiyor.

Başvuru için, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı olduğuna dair evrak, müstahsil makbuzu, borsa beyannamesi ve kimlik fotokopisi olduğu belirtildi.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.