Çınar'da kavşaksız Hastane yolu tehlike saçıyor

Çınar'da kavşaksız Hastane yolu tehlike saçıyor

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde hastane önünde yer alan ana caddede bir kavşağın yapılamamış olması kazalara adeta davetiye çıkarıyor.

Çınar ilçe girişinde, Diyarbakır-Mardin ana yolunun üzerinde yer alan Çınar Devlet Hastanesi yolu üzerinde kavşak olmaması adeta kazalara davetiye çıkarıyor.

Oldukça işlek olan hastane yolunu kullanan sürücülerin ana cadde üzerinde ani olarak yavaşlaması ve dönüş alarak hastane yoluna girmeleri arkasından gelen araç sürücülerine de zor anlar yaşatıyor.

Kavşağın olmamasının yanı sıra yeni bakım ve onarımdan geçen Diyarbakır-Mardin ana yoluna yeni dökülen asfalt nedeniyle yoldaki kot farkının yaklaşık yarım metre yükselmesi ise araç dönüşlerinde ayrı bir sıkıntıya yol açıyor.

Daha önceleri yol ile aynı mesafede olan orta şeridi kullanarak dönüş alabildiklerini belirten sürücüler, yolların yükseltilmesinden sonra bu imkanlarının da kalmadığını ve yükselen yolu kullanan bazı araçların da askıda kaldığını belirterek, şoförlerin bundan dolayı ana cadde üzerinde geri gelerek ara yola girdikten sonra ters istikametten hastaneye ulaşmaya çalıştığını ifade ettiler.

Yoldan dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getiren sürücü Ercan Turgut, “Asfalt yeni yapıldı, kavşak yok araçlar yaklaşık 100 metre aşağıdan ters şeride girerek hastaneye ulaşmaya çalışıyor. Bu durumda oldukça tehlikeli. Yetkililerden, hastane önüne bir an önce bir kavşak yapılmasını talep ediyoruz.“ şeklinde konuştu.

Hastaneye gelecek acil hastaların, hastaneye ulaşmakta sıkıntı yaşadıklarını da belirten Muharrem Günen ise, “Çınar Devlet Hastanesi önüne yapılan yolun yanlış yapıldığını düşünüyorum. Bunun sebebi hastane önüne kavşak yapılmaması. Hastaneye gelen hastalar, acil hastalar, ambulanslar ne şekilde kendisini hastaneye ulaştıracak belli değil ve hiçbir önlem alınmış değil. Sadece yolu asfaltlamak ile işler hal olmuyor, ben bir vatandaş olarak mağdurum.“ ifadelerini kullandı.

Yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden Günen, yeni dökülen asfaltın yüksek olmasının ise vatandaşlara zor anlar yaşattığını sözlerine ekledi.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler