Çınar’da Kurban Bayramı coşkusu

Çınar’da Kurban Bayramı coşkusu

Çınar’da kurban bayramı coşkuyla karşılanırken, İslam coğrafyalarında akan kan ve gözyaşı nedeniyle buruk geçti.

DİYARBAKIR-Tüm İslam coğrafyalarında olduğu gibi Çınar’da da Kurban Bayramı coşkuyla karşılanırken, İslam coğrafyalarında akan kan ve gözyaşı nedeniyle bayram buruk bir şekilde geçiyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Bayram Namazı için camilere akın eden müminler, namaz vaktini tekbirlerle beklediler. Kılınan iki rekât namaz ardından imam minbere çıkarak bayram hutbesini verdi. İmam hutbesinde tekbirle başladıktan sonra bayramların önem ve ehemmiyetinden bahsetti. Hutbesinde hz Muhammed’in hayatından örnekler vererek “hz Muhammed (sav) ‘ben ancak yüksek ahlakı tamamlamak için geldim’ başak bir hadisinde de ‘kıyamet günü benim meclisime, benim şefaatime yakın olan ahlakı güzel olandır’ buyurarak nerde kalbi kırık, boynu bükük birini görse yanına gider, onun ile ağlar, onun ile güler onun derdi ile dertlenirdi“ ifadelerini kullandı.

Hutbesinin devamında kurbanın önem ve ehemmiyetinde bahsederek “Kevser suresinde Allah (cc) hz Resullullah’a seslenerek ‘doğrusu biz sana kevseri verdik. Sende Rabbin için namaz kıl ve kurban kes. Doğrusu sana buğz eden, evet o, soyu kesilecek olandır’ diyerek kurban kesmeyi emrediyor. Bizlerde Müslümanlar olarak ihlas ve samimiyetle kurbanlarımızı keselim ve sünneti seniyeye göre takdim edelim. Kestiğimiz kurbanları üç bölüme ayırarak bir bölümünü fakir ve fukaraya, bir bölümünü aile efradımıza, bir bölümünü de komşularımıza dağıtalım. Fakat şunu da unutmayalım sadece et yemek maksadıyla kesilen hayvan kurban niyetine geçmez diyor Resullulah (sav)“ diyerek bayarımın Müslümanlar arasındaki küskünlüklerin sona ermesine vesile edilmesi gerektiğini belirterek hutbesine son verdi.

Bayram namazından sonra cami içesinde bayramlaşan cemaat, mezarlıklara giderek şehit ve ölmüş yakınlarını ziyaret etti. Mezarlık ziyaretinde bulunan müminlerin duygulu anlar yaşadığı gözlendi. Mezarlık ziyaretinde bulunan Çınarlılar bayram ziyaretlerinde bulunmak üzere dağıdılar.

ÇINARINSESİ

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.