Çınar’da Kurban Bayramı coşkusu video-foto

Çınar’da Kurban Bayramı coşkusu video-foto

Çınar’da kurban bayramı coşkuyla karşılanırken, İslam coğrafyalarında akan kan ve gözyaşı nedeniyle buruk geçti.

Tüm İslam coğrafyalarında olduğu gibi Çınar’da da Kurban Bayramı coşkuyla karşılanırken, İslam coğrafyalarında akan kan ve gözyaşı nedeniyle bayram buruk bir şekilde geçiyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camilere akın eden Çınarlılar, camileri sığmadılar. Dörtyol camiine bayram namazı için gelen Çınarlılar, namaz vaktini tekbirlerle beklediler. Vaktin girmesiyle cemaatle bayram namazlarını eda edip, imamın verdiği hutbeyi dinlediler. İmam hutbesinde tekbirle başladıktan sonra bayramların önem ve ehemmiyetinden bahsetti.

Bayram namazından sonra cami içesinde bayramlaşan cemaat, mezarlıklara giderek şehit ve ölmüş yakınlarını ziyaret etti. Mezarlık ziyaretinde bulunan müminlerin duygulu anlar yaşadığı gözlendi. Mezarlık ziyaretinde bulunan Çınarlılar bayram ziyaretlerinde bulunmak üzere dağıldılar.

Mezarlık ziyaretinin ardından akraba, dost ve komşular ziyaret edilirken, küçük çocukların bayram sevinçleri yüzlerinden okunurken, kapıları tek tek dolaşarak şeker topladılar.

ÇINARINSESİ

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.