Çınar'da mukabele halkalarına yoğun ilgi-video-foto

Çınar'da mukabele halkalarına yoğun ilgi-video-foto

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde camilerde okunan mukabele halkalarına Çınarlılar yoğun katılım gösterdi.

On bir ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan Ayı tüm yurtta olduğu gibi Çınar’da da büyük bir sevinç ile karşılandı.

İlk teravih ve sahurdan sonra bugün oruç tutan Çınarlılar camilerde cemaatle kılınan namaz ve okunan Kuran’ı Kerim halkalarına yoğun ilgi gösterdiler.

Kadın ve çocuklarında katılımı ile uzun mukabele halkaları ile camiler dolup taştı.

Mukabele halkalarının ardından rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ile ilgili duygularını paylaşan Mehmet Güler, “Dün akşam ilk teravih namazımızı kıldık, niyet getirdik ve bugün oruç tuttuk. Bizler Ramazan Ayı’nı değil, Ramazan Ayı bizi değiştirsin. Allah bu mübarek ayı Müslümanların kurtuluşuna vesile kılsın.“ ifadelerini kullan.

Uzun ve sıcak günlere rağmen oruç tutan Selahattin Güler, “Dün akşam ilk teravih namazını kıldık, bugün oruç tuttuk. Camide mukabele halkalarına katıldık. Bu ayı dolu geçirmeye çalışacağız.“ dedi.

Bu yıl da Ramazan Ayı’na kavuşmanın sevincini yaşadığını belirten Adem Yaşar, “Allah’a hamd olsun bu yılda Ramazan Ayı’na kavuştuk. Dün ilk teravih namazımızı kıldık, bugün oruçluyuz. Camide cemaatle namaz kılıp, mukabele halkalarına iştirak ettik. Allah bu ayı İslam aleminin kurtuluşuna vesile kılsın.“ şeklinde konuştu.

ÇINARINSESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.