Çınar'da öğrenciler tezek yakarak ısınıyorlar

Çınar'da öğrenciler tezek yakarak ısınıyorlar

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Gurco (Gezenek) köyünde bulunan okul açılışının üzerinde üç yıl geçmesine rağmen halen okula elektrik verilmediğini belirten köylüler, öğrencilerin tezek ile ısındığını ifade ettiler.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Gezenek (Gürco) köy sakinleri, köylerinde bulunan okulun açılmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen hala elektrik verilmediğini belirtiler.

Gürco köyü muhtarı Reşat Tatlı köylerinde bulunan okulun açılmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen elektrik verilmediğini belirterek, okulda yaklaşık 40 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade etti.

Köy Muhtarı Tatlı daha sonra, “Öğrenciler ısınma ihtiyaçlarını kurdukları sobada yaktıkları tezek ile gideriyorlar. Okula elektrik bağlanması için dilekçe yazdık. Dilekçenin cevabında bize, 2017 yılına kadar elektrik verilemeyeceğini belirtiler.“ dedi.

Köy sakilerinden Nazim Acir ise okula elektrik bağlanması için bizzat dilekçe yazdığını ifade ederek “Okulumuz yapılalı 3 yıl olmasına rağmen elektrik verilemiyor. Okulda yaklaşık 40 öğrenci öğrenim görüyor. Okula elektrik verilmesi için bizzat dilekçe yazdım. Fakat dilekçemize verilen cevapta okula 2017 yılına kadar elektrik bağlanmayacağı belirtildi.“ dedi.

Yetkileri harekete geçmeye çağıran Acir, “Yetkilerden okula elektrik bağlanmasını istiyoruz. Okulda eğitim gören öğrencilerin eğitimi aksıyor. Elektrik olmadığından dolayı öğretmenler bilgisayar kullanamıyor, bu da okuldaki işlerin aksamasına sebep oluyor.“ ifadelerini kullandı.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.