Çınar’da Ramazan Bayramı coşkusu

Çınar’da Ramazan Bayramı coşkusu

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde halk Ramazan Bayramını büyük bir coşkuyla karşıladı.

On bir ayın sultan Ramazan ayını geride bırakan Müslümanlar, Ramazan bayramını büyük bir coşkuyla karşıladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camilere akın eden Çınarlılar, camileri sığmadılar. Dörtyol camiine bayram namazı için gelen Çınarlılar, namaz vaktinin girmesiyle cemaatle bayram namazlarını eda edip, imamın verdiği hutbeyi dinlediler.

Dörtyol Camii imamı molla Abdülbaki Ermiş hutbesinde Müslümanların Ramazan ayında gösterdikleri sabır, teslimiyet ve itaatin karşılığı olarak Ramazan Bayramını hak ettiğini belirtti.

İslam coğrafyalarındaki kan ve göz yaşının dinmemesinden dolayı bu bayramı da buruk karşıladıklarını belirten Ermiş, zulüm ve işgal altındaki Müslümanlara dua etme talebinde bulundu.

İmamın hutbeyi vermesinin ardından cami içinde bayramlaşan cemaat, daha sonra ölen yakınlarına dua etmek için mezarlıkları doğru yol aldı.

Mezarlık ziyaretinin ardından Çınarlılar akraba ve komşularını ziyaret etmek için dağıldılar.

Bayram ile ilgili duygularını paylaşan Süleyman Güler, Ramazan Bayramının, Ramazan ayını ibadetle geçiren Müslümanlara Allah’ın bir lütfü olduğunu belirtti.

Zulüm altındaki Müslümanları da unutmayan Güler, dua ederek zulüm ve esaret altındaki Müslümanların da gerçek bayramlara kavuşma temennisinde bulundu.

Ramazan ayından sonra, bayramı büyük bir sevinçle karşıladıklarını belirten Yusuf Çaran, “Ramazan Bayramı İnşallah ümmetin vahdetine ve beraberliğine vesile olur. Ramazan ayını dolu geçirmeye çalıştık. Yalnız ümmetin içinde bulunduğu sıkıntıdan dolayı bayramı sevinçle kutlayamıyoruz. Allah bu bayramı İslam coğrafyalarındaki sıkıntıların sona ermesine vesile kılsın.“ dedi.

ÇINARINSESİ

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler