Çınar'da vatandaşlar hastanelere akın etti

Çınar'da vatandaşlar hastanelere akın etti

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde son günlerde çok sayıda kişi, baş ağrısı, ateş, kusma, ishal ve iştahsızlık şikâyeti ile hastanelere başvururken sorunun şebeke suyundan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Son günlerde Çınar'da çok sayıda kişi, baş ağrısı, ateş, kusma, ishal ve iştahsızlık şikâyeti ile Çınar Devlet Hastanesine başvuruda bulundu. Hastalara gerekli müdahaleyi yapan doktorlar özellikle çocuk ve yaşlıların etkilendiğini belirtiler.

Hastalığın kaynağı kesin bilinmemek ile beraber hastalığa şebeke suyundan kaynaklanan enfeksiyonun sebep olduğu iddia ediliyor.

Hafta başından beri çok sayıda hastanın bu şikâyet ile hastaneye başvurduğu, bazı hastalara yatakta müdahale edildiği belirtildi.

Çınar Devlet Hastanesindeki doktorlar yaptığı açıklamalarda, “Bu bağırsaktan kaynaklanan bir enfeksiyondur. Çoğu viral (virüs) kökenlidir. Mikroplar sulara daha rahat karışabildiğinden bunun kaynağı sular olabilir, toprağa bağlı olabilir. Mikrobun bulaşabildiği her şey olabilir. Kusma ve ishal şeklinde sıvı kayıplarına neden oluyor. Çoğu viral olduğu için çok fazla ilaç önermiyoruz, tahlil ve tetkik yapılarak etkene bağlı olarak tedavi yapmak gerekiyor.“ ifadelerini kullandı.

Yetkililer enfeksiyon riskine karşı vatandaşlara şu tavsiyelerde bulundu: “İçme suları kaynatıldıktan sonra içilmeli, hijyen kurallarına dikkat edilmeli, başkalarının şahsi eşyaları kullanılmalı, sebze ve meyveler bol su ile yıkanmalı, baş ağrısı, ateş, kusma, ishal ve iştahsızlık" şikâyeti olan vatandaşlar en kısa sürede hastanelere başvurmalı, ishal olan vatandaşlar sıvı kaybına karşı bol bol su tüketmeli.”

Öte yandan Diski Çınar Şube Müdürü Ferat Kahraman’ın konu hakkında yaptığı açıklamada, vatandaşlar arasında görülen salgın sebebinin sudan kaynaklanmadığını, düzenli olarak gerekli numunelerin alınarak tahlillerin yapıldığını söyledi.

Kahraman yaptığı açıklamada, “İl sağlık müdürlüğü ekipleri ile beraber birazdan tekrardan numune alarak, gerekli kontrolleri yapacağız“ ifadelerini kullanarak, şebeke suyunun kullanılmasından hiçbir sıkıntının olmadığını belirtti.

ÇINARINSESİ








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler