Çınar'da Yaralanan Turan'ın yakınları: “Düşmanlığın da bir ölçüsü vardır”

Çınar'da Yaralanan Turan'ın yakınları: “Düşmanlığın da bir ölçüsü vardır”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut beraberindeki heyetle birlikte, iki gün önce Çınar’daki PKK saldırısında ağır yaralanan İbrahim Turan’ın yakınlarını hastanede ziyaret etti.

Aralarında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkan Yardımcıları Metin Turan ve Ali Doğan’ın da bulunduğu bir heyet iki gün önce Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde PKK’nin polise saldırısı sonucunda ağır yaralanıp Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen İbrahim Turan’ın yakınlarını ziyaret etti.

İbrahim Turan’ın dayısı H. Ahmet Kaçmaz’dan Turan’ın son durumu hakkında bilgi alan Turgut, “30 yılı aşkın bir süredir yaşanan çatışmalarda 50 bine yakın insan hayatını kaybetti. Bunların 45 binine yakını Kürt evlatları. Gerek devlet, gerekse de PKK hep kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiler. Arada ölenler ise Kürt evlatları oldu. Devlet kendi milli bekası için her türlü zulmü yaptı, PKK de kendi örgütsel çıkarları doğrultusunda her türlü melaneti işledi. Halkı düşünen olmadı. Son olayda ise PKK militanlarının polise yönelik saldırısı esnasında çay ocağında bulunan iki vatandaş ağır yaralanmıştır. Ağır yaralanan vatandaşlardan biri hayatını kaybetti. Diğer yaralı İbrahim Turan ise şu anda yoğun bakımda. Masum insanlara ateş açan saldırganları lanetliyorum.  İbrahim Turan için Allah’tan acil şifalar diliyorum. Siz yakınlarına da sabırlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

İbrahim Turan’ın yakınları ise saldırganları kınayarak, “Düşmanlığın da bir ölçüsü vardır. Siz polis öldüreyim derken, etrafa rastgele ateş ediyorsunuz, bir vatandaşı katlediyorsunuz, bir vatandaşı da ağır yaralıyorsunuz. Bu ne biçim düşmanlık? İki düşman arasında bile böyle şeyler olmamıştır. Öldürülecek adamın yanında başka biri varsa, o adamın hayatı tehlikeye girmesin diye diğerine saldırıda bulunulmaz. Ama bu saldırganlar çay ocağında oturan onca insana rağmen çok rahat bir şekilde kaleşnikoflarla polisin olduğu tarafı taramış, yanında olanlar ise ağır yaralanmıştır. Yaralılardan biri hayatını kaybetti. Bizim yaralımız ise halen yoğun bakımda.” dedi.

Heyet daha sonra hastanede tedavi altında olan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Ali Doğan’ın ağabeyi H. Ahmet Doğan’ı  ve parti gönüllüsü Orhan Pasin’in babası H. Abdullah Pasin’i de ziyaret ederek Allah’tan acil şifalar diledi.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.