Çınar'da yatalak ve felçli hastaya yüzde yüz sağlam raporu vermişler

Çınar'da yatalak ve felçli hastaya yüzde yüz sağlam raporu vermişler

Çınar'ın Solmaz (Nivê) Mahallesinde yatalak, felçli adama yüzde yüz sağlam raporu verilmesine ailesi tepki gösterdi.

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta olan Solmaz (Nivê) Mahallesinde oturan ve 2 yıldır felçli olan Osman Kaplan'a yüzde yüz sağlam raporu verilmesine ailesi tepki gösterdi.

Yaklaşık bir yıldır yatalak halde yaşayan eşi Osman Kaplan'ı Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne götürdüklerini belirten Nuriye Kaplan, 8 kişilik doktor heyetinin, eşine yüzde yüz sağlam raporu verdiklerini söyledi.

Duruma tepki gösteren Nuriye Kaplan, eşinin yüzde yetmiş sürekli raporu olduğu, 2 yıl önce aynı hastanede yüzde 50 engelli raporu verildiğini belirterek, şimdi ise yüzde yüz sağlam raporu verilmesine tepki gösterdi.

Osman Kaplan’ın eşi Nurê Kaplan duruma tepki göstererek, “Eşim mama da artık yiyemiyor. 2-3 gündür hiç bir şey yiyemiyor, vücudunda büyük yaralar oluşmaya başladı. Durumu da gözleriniz önünde, kendisine rapor vermiyorlar. Benim de yanımda kimse yok, oğlum da askere gidecek. Tek başıma yaşıyorum, hastayım, bende de astım ve tansiyon var. Kayınbabam yaşlıdır, durumumuzu görüyorsunuz." dedi.

Eşinin bakımını ve temizliğini kendisinin yaptığını belirten Kaplan, “Eşimi hastaneye götürüyoruz, doktorlar diyor hiçbir şeyi yok, rapor vermiyorlar. Durumu da gördüğünüz gibi gözler önünde, kaşık ile zorla veriyoruz, mama veriyoruz, hizmetini yapıyor, temizliğine dikkat ediyoruz. Sağlam olsaydı bu halimiz nedir. Eşimi hastaneye yatırdık, doktorlar diyor hiçbir şeyi yok. Heyet ona da sağlam raporu vermiş, 'hiçbir şeyi yok' demiş." ifadelerini kullandı. 

ÇINARIN SESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum