Çınar'da yüzlerce dönüm ekin küle döndü-foto

Çınar'da yüzlerce dönüm ekin küle döndü-foto

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çıkan yangınlarında yüzlerce dönüm ekili alan yanarak küle döndü.

Çınar’da son günlerde meydana gelen yangınlar nedeniyle yüzlerce dönüm ekili buğday, arpa ve mercimek tarlası yanarak küle döndü.

İlçe bağlı Yukarı Ortaviran (Ortaviranajor), Filizören (Herzem) ve Altınakar (Altuxer) köylerinde meydana gelen yangınlarda yaklaşık 600 dönüm ekili tarla yandı.

Ortaviran’da maddi zarar büyük

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer alan Ortaviran (Ortaviranajor) köyünde buğday, arpa ve mercimek ekili yaklaşık 500 dönümlük arazi yanarken, maddi zararın büyük olduğu belirtildi.

Çıkış nedeni bilinmeyen yangın, köylülerin uzun süren çabaları sonucu güçlükle söndürülebilirken, vatandaşlar yangını söndürmeye geç geldikleri gerekçesiyle itfaiye ekiplerine tepki gösterdi.

Filizören’de vatandaşlar seferber oldu

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta yer alan Filizören (Herzem) köyünde ise buğday ve arpa ekili yaklaşık 100 dönümlük arazi ile yaklaşık 2 bin dönümlük mera yandı.

Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın, itfaiye ekipleri ile köylülerin yoğun çabası sonucu başka yere sıçramadan söndürülebildi.

Altınakar'da 40 dönüm ekin yandı

Çınar ilçe merkezinin yanı başında yer alan Altınakar (Altuxer) köyünde Mahmut Erçek’e ait buğday ve arpa ekili yaklaşık 40 dönümlük ekili arazi yanarak küle döndü.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler