Çınar'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı

Çınar'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde geçen yıl 13 Ocak'ta gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı.

13 Ocak 2016'da Çınar ilçe emniyet binası ve lojmanlarının bulunduğu bina önünde bombalı araçla gerçekleşen saldırıda aralarında çocuk ve bir bebeğin de olduğu hayatı kaybeden 6 kişi anıldı.

Gerçekleşen saldırı sonucu hayatını kaybeden baba Lokman Açıkgöz (33) ve çocukları Murat Alper Açıkgöz (8), Ecrin Açıkgöz (1) ile Esra Köse Başalan (31), Mevlüde İrem Çiftçi (4) ve polis Mehmet Şenol Çiftçi (29) düzenlenen törenle anıldı.

Patlamanın yaşandığı emniyet binası ve lojmanlarının bulunduğu bina önüne karanfiller bırakan vatandaşlar saldırıyı bir kez daha lanetledi.

Burada bir konuşma yapan Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, "Türkiye ve içinde bulunduğumuz coğrafyada, büyük değişimler ve safların yeniden belirlendiği bir dönmenden geçiyoruz. Bu dönem devlet olarak terör ile mücadelemizin artarak devam ettiği, sadece PKK, FETÖ, PYD terör örgütlerinin değil onlara destek olanların sırtını bunlara dayayarak kazanım elde edenlerin bedel ödeyecekleri kazanımlarını kaybedecekleri, yeni bir dönem ve yeni bir geçiş evresi. Terör ile mücadele bu yönü ile artarak devam etmektedir. Bu kapsamda da tarih boyu hep huzur, asayiş beldesi olarak var olmuş olan Çınar ilçemiz haklı olarak maruz kalmış olduğu bu terör eylemi nedeniyle mağdur olmuştur. Mağduriyetleri çok şükür maddi boyutu ile devletimiz tarafından ödenmiştir. 800'e yakın vatandaş bu menfur terör saldırısında zarar görmüştür. Evleri dükkânları, bağ ve bahçeleri harap olmuştur. Çok şükür bunlar maddi olarak giderilmiştir. Ancak bu terör olayları Çınar tarihinin kara bir lekesi olarak yerini almıştır. Ve hiçbir Çınarlı bugün burada bu olayı tasvip etmediğini, lanetlediğini buna sebep olan destek olan insanları da kınamak üzere burada bulunmaktadır. Böyle elim bir olaya sebebiyet veren terör örgütünü, yandaşlarını, destekçilerini telin ediyoruz, lanetliyoruz." dedi.

Saldırıda 2 yeğeni Murat Alper Açıkgöz ve Ecrin Açıkgöz'ü kaybeden teyze Perişan Yılmaz, "Bir davanın yanında değiliz. Hiç kimse bir yaşındaki bebeği öldürme hakkına sahip değildir. Hiç kimse sivil halkı öldürme hakkına sahip değildir. Bu hangi örgüt olursa olsun, arkasında kim olursa olsun. Bin lanet okuyoruz." şeklinde konuştu.

Daha sonra patlamada hayatlarını kaybedenler için Yeşil Camide mevlid-i şerif okutuldu.

Annesinin hayatlarını kaybedenlerin fotoğraflarının asılı olduğu pankartı görünce fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını belirten Şeyhmus Açıkgöz, "13 Ocak 2016 günü meydana gelen patlamada kardeşimi ve 2 yeğenimi kaybettim. Bugüne kadar olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hiçbir yerden yardım almadım. Hala mağduruz. Mağduriyetimiz hala devam ediyor. Aile olarak hem maddi, hem de manevi olarak çok kötü durumdayız. Ne ev var ne eşya, şu an kirada oturuyoruz. Ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Yetkililerden bir yardım bekliyoruz." dedi.

Yeğeni Sadık Efe’nin geçen yıl patlamada 8 yaşında olduğunu şu an 9 yaşına geldiğini söyleyen Açıkgöz, "Yeğenim hala yatalaktır. Haftada bir gün tedaviye götürüyoruz. Hala kendine gelmemiş. Yetkililerden mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ÇINARINSESİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler