Çınar'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı

Çınar'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anıldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 13 Ocak 2016 tarihinde bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden 6 kişi için tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 13 Ocak 2016 günü PKK tarafından bir tondan fazla patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen ve aralarında çocuk ile kadınların da olduğu 6 kişi için, katliamın yıl dönümünde tören düzenlendi.

PKK tarafından 2 yıl önce bir tondan fazla patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen ve aralarında çocuk ile kadınların da olduğu hayatını kaybeden 6 kişi için Yasin-i Şerif okundu ve dualar edildi.

Hayatını kaybedenler adına dikilen anıtta karanfil bırakıldıktan sonra açıklamalarda bulunan Çınar Kaymakamı Selami Kaya, "2 sene önce saat 23.00 sıralarında burada bulunan emniyet binamıza hain bir saldırı gerçekleşti. O hain saldırıda 6 canımızı kaybettik. Bunlar içerisinde şehit polisler ve sivil vatandaşlarımız var. Hepsini rahmetle yâd ediyoruz." dedi.

39 kişinin yaralandığı saldırıda Lokman Açıkgöz (33) ve çocukları Murat Alper Açıkgöz (8), Ecrin Açıkgöz (1) ile Esra Köse Başalan (31), Mevlüde İrem Çiftçi (4) ve polis Mehmet Şenol Çiftçi (29) hayatını kaybetmişti. 

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.