Çınar’daki emniyet binasının yıkımına başlandı-video

Çınar’daki emniyet binasının yıkımına başlandı-video

Geçtiğimiz ay PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda büyük hasar gören Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının yıkımına başlandı.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 13 Ocak Çarşamba gecesi Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik 1 tondan fazla patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen saldırıda emniyet binası büyük hasar görmüştü. Binanın yıkım işlemlerine ise başlandı.

İş makinaları tarafından kontrollü bir şekilde yıkım işlemi gerçekleşirken, yeni emniyet binasının belirlenen başka bir alanda inşa edileceği ifade edildi.

Patlamada zarar gören Çınar Emniyet Müdürlüğü yeni bina hizmete girinceye kadar geçici olarak Çınar Kız Sağlık Meslek Lisesi binasında vatandaşlara hizmet vereceği belirtildi.

PKK’liler tarafından 13 Ocak Çarşamba gecesi Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 1 tondan fazla patlayıcı kullanılarak saldırı düzenlenmiş. Saldırıda aralarında çocuk ile kadınların da olduğu 6 kişinin yaşamını yitirmişti.

Saldırının ardından yapılan incelemede 845 ev ve iş yerinde hasar oluştuğu belirlenirken, saldırıyla ilgili gözaltına alınan İ.Ö. ve H.D. isimli iki şüpheli tutuklanmış, Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca patlama sonrasında çıkan yangına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Çınar İtfaiye ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Başhekimliğine bağlı sağlık çalışmalarının olaya gereğince müdahale etmediği yönündeki iddialarından dolayı haklarında soruşturma başlatılmıştı.

ÇINARINSESİ

 






HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.