Çınar'daki patlamada evi yıkılan ailenin mağduriyeti sürüyor

Çınar'daki patlamada evi yıkılan ailenin mağduriyeti sürüyor

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde PKK’nin bombalı araç saldırısında meydana gelen patlamada 3 aile ferdini kaybeden Açıkgöz ailesinin mağduriyeti devam ediyor.

Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası ve lojmanlarına yapılan bombalı saldırıda baba Lokman Açıkgöz (33) ve çocukları Murat Alper Açıkgöz (8) ile Ecrin Açıkgöz’ü (1) kaybeden Açıkgöz ailesinin mağduriyeti hâlâ devam ediyor.

Bombalı saldırıda Açıkgöz ailesine ait 3 ev tamamen yıkılırken, patlamanın üzerinden 4 ay geçmesine rağmen ailenin  zararları karşılanmış değil.

Patlamada kardeşi Lokman Açıkgöz ve yeğenleri Murat Alper ile Ecrin Açıkgöz’ü kaybeden Nizam Açıkgöz, patlama sonrası ailece büyük travma yaşadıklarını söyledi.  

Yıkılan evlerinin halen yapılmaması nedeniyle şu an 18 kişilik 4 ailenin aynı evde yaşamak zorunda kaldığını söyleyen Açıkgöz, “Konu hakkında başvurduğumuz hasar tespit komisyonu bize sorunlar çıkarıyor. Bizden sürekli belge istiyorlar, fakat yine istediğimizi elde edemiyoruz. Son olarak yaşadığımız mağduriyetlerin giderilmemesi sebebini sorduğumuzda, bize verilen cevap da Çınar Cumhuriyet Savcılığı tarafından kısıtlama kararı getirildiği yönünde.” dedi.

Patlamada emniyetin karşısında bulunan iş yerleri ve babasına ait zarar gören evin tamir edildiğini belirten Açıkgöz, emniyet binasının arka kısmında yer alan yıkılan evleri içinse hala bir ödemenin yapılmadığını söyledi.

Anne ve babasının o günden sonra yaşadıkları travma nedeniyle evlerine gelemediklerini belirten Nizam Açıkgöz, “Patlama gününden sonra 18 kişinin psikolojisi çökmüş durumda. Hepimiz aynı evde yatıp kalkıyoruz, aynı yerde yaşıyoruz. Bir an önce evlerimizin yapılmasını ve evlerimizde oturmak istiyoruz. Çok fazla mağduriyet yaşadık, bir an önce mağduriyetlerimizin giderilmesi için yetkililerden talepte bulunuyoruz.“ şeklinde konuştu.

Patlamada hayatını kaybeden Lokman Açıkgöz’ün oğlu Sadık Efe Açıkgöz’ün felç geçirdiğini belirten Nizam Açıkgöz, “Yeğenim Sadık Efe Açıkgöz şu an felçli halde, her gün fizik tedavisi uygulamak için hastaneye gidip geliyoruz. Yemek ihtiyacını şırınga ile besin vererek karşılıyoruz. Patlamadan sonra yıkılan enkazın altında kalarak havasız kalmasından dolayı bu hale geldiği belirtiliyor.” diye belirtti.

Yaşadıkları bunca sıkıntıdan sonra normal hayatlarına dönmek istediklerini ifade eden Açıkgöz, yetkililerden yıkılan evlerinin yeniden inşa edilerek mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulundu.

PKK’liler tarafından 13 Ocak Çarşamba gecesi Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 1 tondan fazla patlayıcı kullanılarak saldırı düzenlenmiş. Saldırıda aralarında çocuk ile kadınların da olduğu 6 kişini yaşamını yitirmişti.

Saldırının ardından yapılan incelemede 845 ev ve iş yerinde hasar oluştuğu belirlenirken, saldırıyla ilgili gözaltına alınan İ.Ö. ve H.D. isimli iki şüpheli tutuklanmış, Çınar Cumhuriyet Başsavcılığınca patlama sonrasında çıkan yangına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Çınar İtfaiye ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Acil Hizmetler Başhekimliğine bağlı sağlık çalışmalarının olaya gereğince müdahale etmediği yönündeki iddialarından dolayı haklarında soruşturma başlatılmıştı.

ÇINARIN SESİ





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler