Çınar’ın en büyük camisi ibadete açıldı

Çınar’ın en büyük camisi ibadete açıldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yapımına yaklaşık 2,5 yıl önce başlanan ilçenin en büyük camisi ibadete açıldı.

Çınar ilçesi Cumhuriyet mahallesi hastaneler civarında yapımına yaklaşık 2,5 yıl önce başlanan ilçenin en büyük camisi ibadete açıldı.

İlçe müftüsü Şemsettin Şimşek’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, mevlidi şerif okunmasının ardından Çınar Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Diyarbakır Müftüsü Burhan İşleyen, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, Çınar Müftüsü Şemsettin Şimşek’in katılımı ile kesilen kurdelenin ardından cami ibadete açılırken, bayan ve erkekler için ayrı olarak yapılan taziye yeri de hizmete girdi.

Açılış programında konuşan Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, camilerin bakım ve onarımının önemine değinerek, “Allah (cc) Kur’an’ı Kerim’de ‘Allah’ın evlerini, Allah’ın mescitlerini, Allah’a ve ahiret gününe iman eden ve Allah’tan başka kimseden korkmayan müminler inşa eder’ diyor.“ şeklinde konuştu.

Müftü Şimşek camilerin dışının imar edilmesi kadar, içerisinin de manevi olarak imar edilmesi gerektiğini belirterek, camide cemaatle namaz kılınması, Kur’an-ı Kerim okunması ve ibadet yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra açılış nedeniyle verilen yemeğe iştirak eden cemaat, yemeğin verileceği alana geçti.

Burada bir konuşma yapan Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı camilerin şehirlerin görünen yüzü ve aynası olduğunu belirterek, bu konuda herkese sorumluluk düştüğünü  ifade etti.

İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek de yaptığı kısa konuşmada, ibadete açılan camide emeği geçenlere teşekkür ederek, camilerin Müslümanların hayatındaki yeri ve önemine değindi.

Program verilen yemeğin ardından Molla Abdülbaki Ermiş’in yaptığı dua ve sona erdi.

ÇINARINSESİ





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.