Çınar’ın işlek caddeleri İslam Şehidlerinin fotoğrafları ile donatıldı

Çınar’ın işlek caddeleri İslam Şehidlerinin fotoğrafları ile donatıldı

Çınar ilçe merkezinin işlek cadde ve kavşakları İslam davasının şehitlerinin fotoğraf ve sözlerinin yer aldığı brandalar asıldı.

İçerisinde birçok şehidin verilmesi nedeni ile Şubat ayı şehidler ayı olarak kabul edilerek, düzenlenen çeşitli etkinlikler ile bu ayda şehit olanlar anılıyor.

Şubat ayının Şehidler ayı kabul edilmesi vesilesi ile HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından Çınar ilçe merkezinin işlek cadde ve kavşaklarına İslam davasının şehidlerinin fotoğraf ve sözlerinin yer aldığı brandalar asıldı.

Asılan brandalarda Şehid Şeyh Said, Şehid Hasan El Benna ve Şehit Metin Yüksel’in fotoğrafları ve onlara ait sözler yer aldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da başta Türkiye olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen programlarla İslam şehidleri anıldı. Bu kapsamda Şubat ayında düzenlenen programlar ile Şehidler yâd edilirken, şehid ve şehadetin önemi her platformda dile getirildi.

Şubat şehidlerinden bazıları; 40 bin Hama şehidi, İskilipli Atıf Hoca, İmam Hasan El-Benna, Malcolm X, El-Halil Camii şehidleri, Seyyid Abbas Musavi, Şeyh Ragıb Harb, Süleyman Akyüz, Metin Yüksel, Molla Giyasettin Barlak, Molla Zeki Atak, Nesim, Halil, Ömer, Şeyhmus, Zeki, M.Said, Mehmet…

 ÇINARINSESİ

 
 
 
 
 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.