Çınar’ın Kerrık mahallesinde Kutlu Doğum  etkinliği-FOTO

Çınar’ın Kerrık mahallesinde Kutlu Doğum etkinliği-FOTO

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Kılıçkaya (Kerrık) mahallesine bağlı Waré Mélık mezrasında Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Çınar ilçesine bağlı Kerrık mahallesine (köyü) bağlı, Waré Mélık mezrasında  "Eşsiz Önder Hz Muhammed” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Etkinlik  için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Peygamber Sevdalıları Platformu gönüllüleri, Özlem Ajans tarafından Kutlu Doğuma özel hazırlanan CD’leri köydeki her eve ulaştırıp hediye ederek, Kerrık halkını mevlit programına davet etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren platformun kurulduğu Kerrık köy meydanı, tevhid bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber Efendimiz ile ilgili  yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Etkinlikten saatler öncesinden alana akın eden   kadın ve  erkekler  için,  ayrı yerler belirlendi. Etkinlik   için bekleyen köylüler, okunan marşlar eşliğinde sık sık tekbirler getirerek, beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderleri ile İslami davadan yıllardır zindanda olanların ailelerinin de katılım gösterdiği Kerrık Kutlu Doğum etkinliği, Molla Arafat Yüksel’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan Kürtçe mevlide alanı dolduran kalabalık da salavatlarla eşlik etti. Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidin okunmasından  sonra sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçılarından Bilal Güler’in Hz Muhammed (sav) üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programda Kürtçe bir konuşa yapan Molla Kerbela Şanlı, Hz Muhammed'in (sav) örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek bir dava adamı ve lider olarak Peygamberi anlattı.

Peygambere getirilen salavatların melekler tarafından anında Hz. Muhammed’e iletildiğini belirten Şanlı, “Peygamberimiz (sav) bir hadisinde şöyle buyuruyor, ‘Bir grup bir yerde toplanıp benden bahseder, konuşursa Allah (cc) onlara dört mükâfat verecek. Bunlar; Allah meleklerini onların yanlarına gönderir, üzerlerine rahmet indirir, üzerlerine huzur iner ve Allah arşı a-la da, sidretül müntehada, la mekânda meleklerine o cemaatten bahseder’. Bu gün biz burada toplanmış, Allah ve Resulünden bahsediyorsak, hadise göre Allah meleklerini buraya göndermiştir.“ dedi. 

Hz. Muhammed’in ümmetine çok düşkün olduğunu belirten Şanlı Hoca, “Hz. Aişe annemiz,  Resulullah (sav) ile  arasında geçen bir diyalogu şöyle anlatıyor, ‘Bir gün Resulullah’ın çok sevinçli olduğunu gördüğümde, O’ndan benim için dua etmesini istedim. Resulullah, Ya Rabbi sen Aişe’nin gelmiş ve gelecek bütün günahlarını affet.’ Diye dua etti.  Ben Resulullah’ın bu duasına çok sevinince Resulullah, bu duayı günde beş vakit ümmeti için yaptığını söyledi.“ ifadelerini kullandı.

Allah ve Resulünü sevmenin kurtuluş vesilesi oluğunu belirten Şanlı Hoca, “Bir sahabe gelerek Peygamberimize kıyametin ne zaman kopacağını soruyor. Peygamberimiz  de o sahabeye ‘Sen kıyamete ne hazırladın’ diye  soruyor. O sahabe de, ‘Ya Resulullah çok fazla amelim yok, zengin de değilim ki, Allah yolunda infak edeyim, genç değilimki  gece-gündüz ibadet edeyim, ancak farz ibadetlerimi yapıyorum. Yalnız ben, Allah ve Allah’ın Peygamberi Hz. Muhammed’i seviyorum.’  deyince, Allah Resulü de (sav) sahabelere şöyle buyuruyor, ‘Kim Allah ve Resulünün sevdiği birini görmek istiyorsa işte bu insana baksın’.“ şeklinde konuştu.

İslam tarihinde bayan sahabelerin, erkek sahabelerden geri olamadığını belirten Kerbela Şanlı Hoca, “Peygamberimizin eşlerinden Ümmü Habibe, Ebu Süfyan’ın kızıdır. Bir gün banası kızını misafirliğe geliyor. Hz. Muhammed’in minderinin üzerinde oturmak istediği esnada, Ümmü Habibe annemiz, minderi babasının altından çekerek alıyor. Babası kızına şaşkınlıkla bakarak, kızına niye böyle bir şey yaptığını soruyor. Ümmü Habibe’de o minderin Resulullah’a ait olduğunu, bir müşriğin onun üzerine oturamayacağını ifade ediyor.“ dedi. 

Kız çocukları ilahi grubunun ilahilerini seslendirmesinin ardından program, Molla Bahattin Demirel’in yaptığı dua ile sona erdi.

ÇINARINSESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.