Çınar’ın Şükürlü köyünde hububat hasadı denetlendi foto

Çınar’ın Şükürlü köyünde hububat hasadı denetlendi foto

Diyarbakır’da hasadı yapılan hububat tarlaları İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar tarafından denetledi.

Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde hasadı yapılan hububat tarlalarını denetledi. Çınar’a bağlı Şükürlü köyünde hasadı yapılan tarlaları denetleyen Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Atalar, yapmış oldukları denetleme hakkında açıklamalarda bulundu.

Biçerdöverle yapılan hasatta dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Atalar, hasat dönemi boyunca gerekli denetimlerin yapılacağını belirtti.

Biçerdöver ile yapılan hasatta dane kaybının önlenmesi için yapılacak çalışmalarının olduğunu dile getiren Atalar, “Operatör belgesi olmayanlara hasat yaptırılmamalı, olgunlaşmamış ürünler hasat ettirilmemeli, rutubetin çok olduğu günlerde hasat yaptırmamalı, yağış olduğunda hububatın tam kuruması beklenmeli. Sabah erken ya da akşam saatlerinde rutubet çok daha fazla olacağından hasat yaptırmamalı. Bir tarladan diğerine geçerken mutlaka biçerdöver ayarları kontrol edilmeli. Elekler sıklıkla temizlenmeli, biçerdöver sahibi/operatörü ile üretici arasında sözleşme yapmaya özen gösterilmelidir. Üreticilerimiz saydığımız hususlara dikkat etmeyen biçerdöver operatörlerini merkezde il müdürlüğüne, ilçelerde de ilçe müdürlüklerine bildirerek yardım istemelidirler.” Dedi.

Atalar son olarak kurallara uymayan biçerdöver sahibi ve operatörlerine, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre 219 TL ve 40. maddesine göre 105 TL cezai işlem uygulayacağını belirtti.

ÇINARIN SESİ














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.