Çınarlı mağdur aile kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor video-foto

Çınarlı mağdur aile kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor video-foto

Çınar ilçemize yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta yer alan Kürekli (Kanîspî) Mahallesi'nde tek gözlü odada yaşayan 5 kişilik aile kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Çınar ilçe merkezine yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta yer alan Kürekli (Kanîspî) Mahallesi'nde tek gözlü odada yaşayan 5 kişilik aile kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Askerde kendisine yüzde 61 engelli raporu verildiğini söyleyen evin reisi Veysel Arslan, askerliğe elverişli olmadığı için teskere aldığını söyledi. Arslan, hastaneye rapor almak için gittiğinde ise kendisine rapor verilmediğini ileri sürdü.

Engelliliği nedeniyle kimsenin kendisine iş vermediğini söyleyen Arslan, "Yaşadığımız ev burasıdır, 3 çocuğum var ikisi okula gidiyor. Maddi durumum iyi değil, 4 yaşında iken geçirdiğim kaza nedeniyle ayağımda sakatlık var. Bu halimle kimse beni işe almıyor, hiçbir işe götürmüyorlar. Doktora rapor almak için gidiyorum, bana sağlam olduğumu söyleyip rapor vermiyorlar. Hiçbir gelirim olmadığı için geçinemiyorum." ifadelerini kullandı.

Tek gözlü odada bütün ihtiyaçlarını giderdiklerini belirten Arslan, “Müslümanların yaz aylarında ekinlerini biçtikleri zaman verdikleri zekâtlarla geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Burası bir oda ve küçük bir salondan oluşuyor. Bütün ev işlerini burada yapıyoruz, küçük salonu da mutfak, banyo olarak kullanıyoruz. Çocuklarımızda artık büyüdü, burada banyo yapmakta sıkıntı oluyor. Hayırseverlerden uzanacak bir yardım eli bekliyoruz." dedi.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler