Çınarlı minik yürekler namazı öğrenme sevinci ile yürüdü

Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği Çınar'da gerçekleştirildi.

Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında 2 haftalık namaz eğitimini başarıyla tamamlayan çocuklar için Çınar ilçemizde program düzenlendi.

“Hayat Namazla Güzeldir” sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında, 6-10 yaş arasındaki çocuklara namaz eğitimi verildi.

Çınar ilçemizde namazla tanıştırılan 6-10 yaş arası kız ve erkek çocuklar için “Hayat Namazla Güzeldir” adıyla program düzenlendi.

İlçe merkezinde yürüyüş yapan çocuklar ellerinde, “Namaz En Büyük İbadettir”, “Namaz Dinin Direğidir”, “Haydi Namaza Haydi Kurtuluşa”, “Secde Et Huzur Bul”, “Namaz Cennetin Anahtarıdır“ pankartlarını taşıyan çocuklar, “Namaz Cennetin Anahtarıdır“ ve Namaz Dinin Direğidir” sloganlarını attılar.

Esnaf ve vatandaşların meraklı gözler ile izlediği yürüyüş, halk tarafından takdir edildi.

Yaklaşık 15 gün boyunca çocuklara verilen namaz, abdest, dua ve hadis eğitimi Çınar Nujiyan Parkında düzenlenen etkinlikle nihayete erdi.

Kılınan namazdan sonra Yusuf Aydın, namazın önemine değinerek, “Müslümanlar olarak İslam dininin 5 farzından birisi namaz kılmaktır. Allah için kılacağız ama neden namaz kılacağız onu bilelim, ona göre kılalım. Namazı sevmek kılmalıyız, severek namaz kılmak içinde neden namaz kıldığımızı bilmeliyiz. Örneğin birazdan size kek ve meyve suyu verilecek, teşekkür edeceksiniz değil mi? Bize bu dünyayı yaratan, güneşi bize veren, sağlam beden veren, nimetler, yemek veren, su veren, üzerimize yağmur yağdıran Cenab-ı Allah’tır. Her şeyin sahibi Allah’tır. Madem her şeyin sahibi Allah’tır, bizim Allah’a bir teşekkür etmemiz lazım. Teşekkürümüzü de Allah bize Kur’an-ı Kerimde ne diyiyor, ‘Bana namaz kılarak teşekkür edin’. Biz kılarak Allah’a teşekkür ediyoruz. Namaz kılmak Müslümanın en önemli vazifesidir. Namazsız bir Müslüman düşünülemez.” ifadelerini kullandı.

Cemaatle kılınan namazın ardından kursu başarı ile tamamlayan öğrencilere hazırlanan ikramlar dağıtıldı.

Çınarlı minik yürekler namazı öğrenme sevinci ile yürüdü FOTO GALERİ

namaz-1-001.jpg

namaz-2-001.jpg

namaz-3-001.jpg

namaz-4-001.jpg

namaz-5.jpg

namaz-6.jpg

namaz-7.jpg

namaz-8.jpg

namaz-9.jpg

namaz-10.jpg

namaz-11.jpg

namaz-12.jpg

namaz-13.jpg

namaz-14.jpg

namaz-15.jpg

namaz-16.jpg

namaz-17.jpg

namaz-18.jpg

namaz-19.jpg

namaz-20.jpg

namaz-22.jpg

namaz-23.jpg

namaz-25.jpg

namaz-26.jpg

namaz-28.jpg

namaz-29.jpg

namaz-30.jpg

namaz-31.jpg

namaz-34.jpg

namaz-35.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.