Çınarlı Öğrenciler TÜBİTAK fuarında yeteneklerini sergilediler video

Çınarlı Öğrenciler TÜBİTAK fuarında yeteneklerini sergilediler video

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, 12 okulun katıldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında öğrenciler yeteneklerini sergilediler.

Çınar ilçe merkezi ve köylerinden 12 okulun katıldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, ilçe spor salonunda açıldı. Her okul tarafından daha önce sergilenen projeler arasından en başaralı 10 proje seçilerek bilim fuarından sergilendi.

Diyarbakır vali yardımcısı Mehmet Demir ve Kürşat Güleryüz, Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra öğrencilerin hazırladığı projeleri inceleyen ziyaretçiler, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinde Muhammed Denktaş’ın yaptığı büyük cami projesi ile fuarın katılımcıları arasında yer aldı. Yaptıkları cami projesi ile öğrencilere camiyi daha iyi anlatmak olduğunu belirtti.

Yaptıkları proje ile hava kirliliğini azaltmayı hedeflediklerini belirten Ebubekir Dağlı ve Muhammed Dağlı, “Doğal enerji üreten mıknatıslar ile kimyasal enerji üreten pillerin karşılaşması sonucu enerji açığa çıkıyor. Açığa çıkan bu enerjinin kullanımı ile araç motorlarının çalıştırılıp gaz salınımını azaltmayı ve hava kirliliğini azaltmayı hedefliyoruz.“ ifadelerini kullandı.

İlçe spor salonunda 12 okulun katıldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı 2 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

ÇINARINSESİ

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler