Çınarlılar ''Bin aydan daha hayırlı'' fırsatı kaçırmadı video-foto

Çınarlılar ''Bin aydan daha hayırlı'' fırsatı kaçırmadı video-foto

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''Bin aydan daha hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde Çınarlılar camilere akın etti.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''Bin aydan daha hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde Çınarlılar camilere akın etti. Çınar’daki birçok cami Kadir Gecesi nedeniyle adeta doldu taştı.

Cumhuriyet mahallesinde bulunan Dörtyol Camiine akın eden vatandaşlar Kadir Gecesi ihya etmenin mutluluğunu yaşarken, kadın ve çocukların yoğun ilgi dikkatlerden kaçmadı.

Camide yerini alan vatandaşlar vaizlerin verdiği vaazları dinledikten sonra ezanın okunmasıyla yatsı ve teravih namazlarını cemaatle eda ettiler. Namazlarını cemaatle den vatandaşlar zulüm ve işgal altındaki, kan ve gözyaşının eksik olmadığı İslam Coğrafyaları için hep beraber ellerini semaya açarak dua ettiler.

''Bin aydan daha hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi'ni en güzel şekilde değerlendirmek için yoğuna çaba sarf eden Çınarlılar sahur vakitlerine kadar camide nafile namazlar kıldı, Kuran’ı Kerim okudu, zikir çekti ve dua ettiler.

Hiçbir Müslüman’ın bu geceden mahrum olmaması gerektiğini belirten Abdullah Tekgül “Bu gece çok hayırlı Kadir Gecesi. Vatandaşlar bu gece camilere akın etti. Bu geceden hiçbir Müslüman mahrum olmamalı, herkes bu gecenin bereketinden faydalanmalı. Allah bu geceyi zulüm ve işgal altındaki İslam coğrafyalarının kurtuluşuna vesile kılsın.“ dedi.

Kadir Gecesinde tüm Müslümanlara dua etmek gerektiğini ifade eden Adem Yaşar, “Malumunuz bu gece Kadir gecesi, değer ve kıymeti çok büyük olan bir gece. Kuran’ı Kerim’in tabiri ile ''Bin aydan daha hayırlı'' Kadir Gecesi. Müslümanlar bu geceyi en güzel şekilde ihya etmeliler. Bu gece tüm Müslümanlara dua etmeliyiz. Bir dahaki sene bu geceyi görüp görmeyeceğimiz belli olmadığından, bu ibadet ile geçirip zor durumdaki Müslümanlara dua etmeliyiz.“ şeklinde konuştu.

ÇINARINSESİ

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.