Çınarlılar Cuma namazından sonra darbe girişimini protesto etti video foto

Çınarlılar Cuma namazından sonra darbe girişimini protesto etti video foto

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde halk, Cuma namazı çıkışında ABD desteğiyle gerçekleşen FETÖ’nün darbe girişimini protesto etti.

Çınar halkı Cuma namazı çıkışında, ABD desteğiyle gerçekleşen FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimini protesto etmek amacıyla ilçe kaymakamlığına doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Tevhit bayrakları ve sloganlar ile ilçe kaymakamlığının önüne gelen vatandaşlara ilçe kaymakamı İsmail Şanlı hitap etti.

Dış güçlerin maşası haline gelen bir grup azınlığın ülkeye çok derin acılar yaşattığını söyleyen Kaymakam Şanlı, halkın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çabaların darbe girişimini akamete uğrattığını belirti.

İstanbul Boğaziçi köpründe yaşananları hatırlatan Kaymakam Şanlı, “O sahne neyi yansıtıyor, Çanakkale’de ön cephede savaşanların şehit olmasından sonra arkadakilerin de gözünü kırpmadan ilerlemesini anımsatıyor. Bu darbenin, hainliğin karşısında insanımızın iman dolu, Selahattin gibi duruşu oldu. Ve bu tarz hain emelleri olanların, gelecekte bu tarz bir şeye kalkışacaklara en büyük ders niteliğindedir. Darbeye karşı çıkan kardeşlerimizi, hiç şüphesiz iradelerini, imanlarını, inançlarını ipotek altına alınmasına karşı çıktılar ve bu uğurda verilen elde edilen ölüm, en kutsal ölümdür.  Arkada kalanlar bir adım geri durmadılar. Bugün bu ziyaretinizi devletimiz, hükümetimiz, şahsım adına teşekkür ediyorum.“ dedi.

Kendisinin 15 Temmuz akşamı Diyarbakır’da olduğunu belirten Kaymakam Şanlı, “Olayı duyduğumda anlamaya, diğer taraftan vali bey ve devlet büyüklerimiz ile istişare halinde olduk. Jandarma komutanımızı aradığımızda olayın kontrol altında olduğunu, kendilerini bir emir geldiğini uygulamayacaklarını, devletin ve hükümetin emrinde olduklarını belirtiler.“ şeklinde konuştu.

Şanlı yaptığı açıklamanın devamında, “Cumhurbaşkanının dik duruşu, korkusuzca mücadeleyi devam ettirmesi hem ordumuza hem milletimize büyük bir cesaret verdi. Ordumuz o saatten sonra daha bir aşk ve şevkle, daha azimle, milletimizde aynı inanç ve kararlılıkla yollara döküldü. Ve bu iş değişti. Bundan sonra inanıyorum ki kimse bu işe bir daha cüret edemeyecek. Bu iş başarıya ulaşmış olsa idi çok daha derin acılar yaşamış olacaktık. Buna milletimizin azmi müsaade etmedi. Tabi başta Allah müsaade etmedi. O müsaade etmeyince de, sebepler teker teker gerçeklemiş oldu. Yaptığınız bu ziyaret ile buranın sahipsiz olmadığını gösterdiniz.“ ifadelerini kullandı.

Daha sonra ilçe müftüsü Şemsettin Şimşek tarafından yapılan duanın ardından vatandaşlar sessizce dağıldı.

ÇINARINSESİ



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler