Çınarlılar "Hz. Peygambere olan özlemimizi gideriyoruz"

Çınarlılar "Hz. Peygambere olan özlemimizi gideriyoruz"

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çınar'da düzenlenen kutlu doğum etkinliği sonrası vatandaşlar, duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattı.

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Şefkat Der tarafından Çınar’da düzenlenen kutlu doğum programı halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti. Etkinlikle Peygambere özlem gideren Çınarlılar, duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattılar.

 

Kutlu doğum programına Çınar’ın bir köyünden katıldığını belirten Halef Demir, “Yıllarca (Heriké) köyünden mevlit etkinliğine köylüler ile beraber geldik. Programı çok beğendim, Allah düzenleyenlerden razı olsun.“ dedi.

 

“Hz. Peygambere olan özlemimizi gideriyoruz”

Son yıllarda bu tür etkinliklerin düzenlenmeye başladığını söyleyen Süleyman Turgut, “Son birkaç yıldır Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bölgemizde bu tür etkinlikler düzenleniyor. Bu tür etkinliklerin yapılmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu tür etkinliklerle Hz. Peygambere olan özlemimizi gideriyoruz, bundan dolayı çok mutlu oluyoruz.”dedi.

 

Kutlu doğum programına Aşağıkonak (Xanıkajer) köyünden katılan Saim Atlı, “Etkinliği çok beğendim, bu tür manevi değerleri güçlendiren programların devamını bekliyoruz.“ ifadelerini kullandı.

 

Program boyunca sürekli duygulandığını ifade eden Hacı Sultan, “Millet akın akın Peygamberimize olan özlemini gidermek için buraya geldi.” diyerek Müslümanların, Resulullah’a olan özleminin artarak sürdüğünün altını çizdi.

 

Etkinliği çok beğendiğini belirten Sultan Kılınç, “Sürekli salavatlar getirdik, Kur’an-ı Kerim dinledik, mevlidi şerif okundu, çok duygulandım. O kadar çok insan gelmişti ki yer bulamadık.” diyerek mevlit etkinliğini düzenleyenlere dualarda bulundu.

 

Hasta olmasına rağmen kutlu doğum programına katıldığını ifade eden Piroz Güler , “Birçok rahatsızlığım bulunmasına rağmen kutlu doğum programına katıldım. Fırsat buldukça diğer mevlit etkinliklerine de katılmaya çalışıyorum. İnsanlar akın akın buraya geldiler. Allah düzenleyenlerden razı olsun.“  ifadelerini kullandı.

 

Çınarlılar yapılan etkinlikten memnuniyetlerini dile getirerek bu tür programların devamlı olmasını talep ettiler.

ÇINARINSESİ

Çınar haberleri

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler