Çınarlılar "Ramazan ayı Allah'ın Müslümanlara büyük bir nimetidir"

Çınarlılar "Ramazan ayı Allah'ın Müslümanlara büyük bir nimetidir"

Ramazan ayı ile ilgili duygularını paylaşan Çınar halkı, Ramazan ayının Allah'ın Müslümanlara verdiği büyük bir nimeti olarak değerlendirdiler.

DİYARBAKIR - Manevi iklimin en üst seviyeye çıktığı zaman dilimini yaşadığımız bu günlerde, Ramazan ayı bütün coşkusuyla devam ediyor. Çınar’da 50 dereceyi gören sıcak havaya rağmen, Çınar halkı Ramazan ayını oruç, mukabele, teravih ve ibadetlerle geçiriyor.

 

Ramazan ayı ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA’yla paylaşan Çınar halkı, Ramazan ayının Allah’ın Müslümanlara verdiği büyük bir nimeti olarak değerlendirdiler.

 

 

İlçe halkı duygularını şu şekilde aktardı:

“Ramazan’ın bereketinden mahrum kalmamaya çalışıyoruz”

Ramazan ayında çalışmak zorunda olduğunu belirten Veysi Ağcakuyulu, “Ramazan ayı, bölgemizde ekinlerin biçilmeye başlandığı zamana yani tam da iş vaktine denk geldi. Yaptığımız işin ağır ve yorucu olmasına rağmen bu mübarek ayın bereketinden mahrum kalmamaya çalışıyoruz“ dedi.

 

Hiçbir Müslüman’ın oruç tutmamak için mazeret öne süremeyeceğini ifade eden Ağcakuyulu, “Oruçlu olmamıza rağmen çalışıyoruz. Bazen 90 ton buğday yüklediğimiz oluyor, fakat zorlanmamıza rağmen yine de orucumuzu tutuyoruz“ şeklinde konuştu.

 

“Ramazan’la beraber insanların hayatında büyük değişiklikler meydana geldi”

Orhan Gültekin de yaptığı iş icabı sabah erken kalktığını, işinin yorucu olmasına rağmen Ramazan’da Allah’ın emrini yerine getirmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Gültekin, Ramazan ayı ile beraber insanların hayatında büyük değişikliklerin meydana geldiğini belirterek, “insanlar birbirlerine daha fazla hürmet ve saygı gösteriyor, müminler birbirlerine karşı daha fazla güler yüzlü davranıyor. Yani Müslümanların hayatında genel bir değişiklik oluyor“ dedi.

 

“Sıcaklar oruç tutmamaya mazeret değil“

Çınar’da lokanta işleten Ramazan Atay, mübarek Ramazan ayı nedeniyle işlerine bu aya göre düzen verdiğini belirterek iftar saatine göre hazırlık yaptığını ifade etti. Atay, “Ramazan ayı mübarek, bereketli diğer aylardan daha hayırlı bir aydır. Bölgemizde aşırı sıcaklardan dolayı zahmetli olsa da, Allah’ın emrini yerine getirmeye çalışıyoruz.”şeklinde konuştu. 

 

Bu ayın müminlere fırsat olduğunu ifade eden Cemal Varol , “Nasıl ki çalışmak zorunda isek, aynen bu şekilde de Allah’a karşı görevimizi yerine getirmek zorundayız. Çünkü bir daha bu fırsatı elimize geçmeyebilir“ dedi. Varol, “İnsanlar ibadetlerini daha fazla dikkat ediyor, birbirlerini daha fazla sevgi ve saygı gösteriyor, yardımlaşma duygusu artıyor. Yani insanlar manevi değerlerine daha fazla ehemmiyet gösteriyor“ ifadelerini kullandı.

 

“Allah için orucumuzu tutuyoruz”

Sabahın erken saatlerinden sonra sebze-meyve haline giderek çalıştığını belirten Sıtkı Dinç, “Sabah namazından sonra Diyarbakır’daki sebze-meyve haline gidiyorum. Ağır kasaları indirip-bindiriyor ve akşam saatlerine kadar ayakta çalışıyorum. Buna rağmen sadece Allah için orucumuzu tutuyor, sabır ediyoruz.” dedi.

 

Kimsenin oruç tutmamak için sıcaklığı mazeret edemeyeceğini ifade eden Dinç “İnanan insan için yaz-kış fark etmez. Havaların sıcak olması oruç tutmamaya mazeret değil.”şeklinde konuştu.

 

“Ramazan ayı Müslümanlar için çok büyük bir fırsattır”

Fırat Yavuz ise “Ramazan ayı Müslümanlar için çok büyük bir fırsattır. Müslümanlar Allah’ı daha fazla hatırlıyor, fakirlerin durumunu daha iyi anlıyor ev yardımlaşma duyguları kat kat artıyor“ dedi. Ramazan’ın  Müslümanlara Allah’ın büyük bir nimeti olduğunu belirtti.

ÇINARINSESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.