Çınarlılar Ramazan bayramını hüzünlü karşıladı

Çınarlılar Ramazan bayramını hüzünlü karşıladı

Dünyanın dört bir tarafında zulüm altındaki Müslümanların durumundan dolayı Çınarlılar Ramazan bayramını hüzünlü karşıladılar.

DİYARBAKIR-On bir ayın sultanı Ramazan ayına veda eden Müslümanlar, Şevval ayının gelmesi ile Ramazan bayramını karşıladılar. Hz. Muhammed’in sünnetine uyan müminler en yeni elbiselerini giyerek, güzel kokular sürerek bayram namazını kılmak için camilerin yolunu tuttular.

Sabahın erken saatlerinden itibaren camilere akın eden Çınarlılar, Bayram namazını büyük bir coşkuyla kutlarken, dünyanın dört bir tarafında zulüm altındaki Müslümanların durumundan dolayı bayramı buruk bir şekilde karşıladılar.  

Bayram namazı vaktini teşrik tekbirleri ile bekleyen cami cemaati, vaktin girmesiyle bayram namazını eda ettiler. Namazdan sonra minbere çıkıp hutbe veren molla Abdülbaki Ermiş dünya Müslümanlarının içerisinde bulunduğu acı durumdan dolayı Ramazan bayramını buruk karşıladıklarını belirtti.

Molla Abdülbaki manevi iklimin sağanak gibi yağdığı bugünleri müminlerin kendilerine fırsat çevirmeleri tavsiyesinde bulunarak “müminlerin manevi olarak donanımlı olduğu bugünlerde bol bol dua etmeli,  özellikle dünya üzerinde zulüm ve baskı altındaki Müslümanlara unutmamalı“ diyerek Müslümanları dua etmeye davet etti.    

Namazından sonra cemaat cami içerisinde bayramlaşarak, uzun halkalar oluşturdu. Camiye gelen çocukların sevinçleri gözlerinden okunurken, büyüklerin ellerini öpüp bayram harçlığı almayı ihmal etmediler.

Çınarlılar Bayram namazını eda ettikten sonra mezarlıların yolunu tuttu. Peygamberin sünneti üzere mezarlıklardaki şehitleri ve yakınlarını ziyaret eden halk, burada ölmüşlerine dua ederek ruhlarına Kuran okudu.

Mezarlık ziyaretinden sonra dağılan vatandaşlar akraba, komşu ve sevenlerine bayram ziyaretinde bulunmak için dağıldı.

ÇINARINSESİ

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler