Çınarlılar Siyonistlere lanet yağdırdı

Çınarlılar Siyonistlere lanet yağdırdı

Çınar ilçemizde sosyal medya üzerinden bir araya gelen halk, emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti ilan etmesini yürüyüş ve kitlesel basın açıklamasıyla telin etti.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti ilan etmesinin ardından çığ gibi büyüyen protesto gösterilerine, sosyal medya üzerinden bir araya gelen Çınar halkı da düzenlendiği yürüyüş ve kitlesel basın açıklamasıyla destek verdi.

Dörtyol Camii'nde kılınan öğle namazının ardından yürüyüşe geçen halk, sık sık tekbirler getirerek, ABD ve işgalci siyonistleri lanetledi.

Yürüyüş esnasında, “Kahrolsun ABD”, “Kahrolsun israil”, “Mescidi Aksa Onurumuzdur”, “Hamas’a Selam, Direnişe Devam”, “Kudüs İslam'dır İslam Kalacak”, “Müslüman Uyuma Aksa'ya Sahip Çık”, "Ceng, Cihad, Şehadet" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından vatandaşlar adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Tekdal, “İnsanlık tarihinin en kanlı, en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz.  Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören, tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak tepkimizi ortaya koymak üzere burada toplandık. Kudüs, israil toprağı değildir. Hiçbir zaman da olmayacaktır. Kudüs, işgal altında olan Filistin toprağıdır. Kudüs, ümmetin, direnişin, kardeşliğin toprağıdır ve başkentidir. Kudüs Müslümanların özlemi, sevdası, göz bebeği ve onurudur. Kudüs, bizim nazarımızda bir mihenktir. Her bir karışı ilahi vahyi insanlığa bildiren peygamberlerin izlerini taşıması hasebiyle Kudüs; insan olma şuuru, selamete erme bilinci ve sulhun mihengidir. Kudüs, son peygamberin risaleti sırasında ilk kıble olarak seçilmesiyle de bizim için varoluşumuzun ve medeniyet kodlarımızın ifadesidir.” dedi.

“Bu emaneti bizden almaya ne ABD’nin ne de siyonist israilin gücü yeter”

Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün Müslümanların bir parçası olduğu ve asla siyonist israile terk edilemeyeceğine belirten Tekdal, “ABD başkanı Trump Kudüs’ü isralin başkenti olarak tanıdığını ilan ederek yeni bir haçlı savaşı başlatmıştır. Trump’ın bu hadsiz kararı hiçbir zaman tanınmayacak ve elbette karşılıksız kalmayacaktır. Yüzyılı aşkın süredir Filistinlilere karşı şiddet uygulayan siyonist çetenin yayılmacı politikalarını nasıl yürüttüğünü ve büyük israil ideali için her türlü yola başvurduğunu biliyoruz. Fakat bugün ABD'yi arkasına alarak her türlü vahşeti sergileyen israili cesaretlendiren sadece arkasına aldığı güç değildir. Bundan daha fazlası ümmetin suskunluğu ve içine düştüğü zillet halidir. Eğer Müslümanlar birlik olmuş olsalardı bugün bunlar yaşanmayacaktı. Ancak içinde bulunduğumuz bu durumda bile asla Kudüs’ü siyonizme teslim etmeyeceğimizi herkes bilmelidir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs bize Hz. Süleyman’ın, Hz. İsa’nın, Hz. Muhammed’in, Hz. Ömer’in ve Selahaddin-i Eyyubi’nin emanetidir. Bu emaneti bizden almaya ne ABD’nin ne de siyonist israilin gücü yeter. Bizler bu emanete sahip çıkmak için bütün gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Trump gibi hadsiz cahiller bu gerçekliği değiştiremezler”

Tekdal açıklamalarının devamında, “ABD başkanı Trump’ın ülkesinin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı 21. Yüzyılın en büyük siyasi suçlarından biridir. Uluslararası hukuka, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına, ahlaki normlara, tarihsel birikime ve sahadaki gerçeklere aykırı bu karar gayri meşrudur ve asla tanınmayacaktır. Kudüs’ün statüsü ve tapusu tarihle sabittir ki Kudüs İslam’ındır. Trump gibi hadsiz cahiller bu gerçekliği değiştiremezler. Eğer bu adımla yapılmak istenen Müslümanların sabrını ve tepkisini ölçmekse; bizler topyekûn birer Selahaddin olarak Kudüs’ün özgürlüğü için sefere çıkmaya hazır olduğumuzu buradan bütün haçlılara ilan ediyoruz. Kudüs asla sizin siyasi popülizminize kurban edilecek bir mesele değildir ve bütün dünya bunu böyle bilmelidir." dedi.

“Dünya sadece ABD’den ibaret değil”

Tekdal açıklamasında dünyanın sadece ABD’den ibaret olmadığını belirterek, “İslam ülkeleri bu adıma karşı gerekli mücadeleyi vermeli ve bu kararı geçersiz kılmalıdır. Bunun için tüm diplomatik yollar kullanılmalı, Müslümanların sesini duyurmalıdır. Dünya sadece ABD’den ibaret değildir. Bizce ABD’nin bu kararına yönelik karşı hamle yapılmalı ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nda Filistin ile ilgili somut adımlar atılarak Siyonist israili köşeye sıkıştırılmalıdır. Kudüs Filistin’in başkenti olarak tanınmalıdır. İslam birliği temelinde yeni bir siyasal düzeni kurmak için ümmetin unsurlarıyla daha sıkı diplomatik ilişkiler geliştirilmelidir. Bu noktada alınacak somut kararlara tereddütsüz destek vereceğimizi ve İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenlere karşı, bir ümmet olarak Selahaddin Eyyubi gibi karşı duracağımızı ve verilecek her türlü güçlü tepkinin sonuna kadar arkasında olacağımızı ifade etmek istiyoruz.“ ifadelerini kullandı.

Tekdal açıklamasının devamında, “Son olarak buradan bütün ümmete sesleniyoruz; şimdi uyanma ve harekete geçme zamanıdır. Nasıl ki, Hz. Ömer’in fethiyle, Selahaddin-i Eyyubi’den bu yana medeniyetimizin önemli merkezlerinden biri olan Kudüs’ü Haçlılara karşı yüzyıllar boyu savunduysak, şimdi de aynı şuurla mücadelemizi sürdürüp, haçlı artığı düşünceleri payanda olarak kullanan emperyalizme ve siyonizme karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Unutmamalıyız ki; Kudüs Ümmetin onurudur. Bizler de onurumuza sahip çıkmalıyız!“ şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Abdulhamit Turgut’un yaptığı duanın ardından vatandaşlar dağıldı. 

ÇINARIN SESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.