Çınarlılar'dan DEDAŞ’ın faturalarda alt sınır uygulamasına tepki

Çınarlılar'dan DEDAŞ’ın faturalarda alt sınır uygulamasına tepki

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde, DEDAŞ tarafından elektrik faturalarında alt sınır uygulamasına tepki gösteren halk, DEDAŞ’ın vatandaşı kaçak elektrik kullanmaya teşvik ettiğini belirterek bu uygulamadan geri dönülmesini talep etti.

DİYARBAKIR-DEDAŞ’ın elektrik faturalarında alt sınır uygulamasına geçerek her aboneden en az 40 TL alacağı yönündeki haberlere tepki gösteren Çınarlılar, uygulamaya tepki gösterdi. Halkın DEDAŞ tarafından kaçak elektrik kullanılmaya teşvik edildiğinin belirten Çınarlılar, bu uygulamadan geri dönülmesini istediler.

“DEDAŞ bu miktarı neye göre belirledi”

DEDAŞ’ın belirlediği miktarın fazla olduğunu belirten Veysi Ağcakuyulu, “DEDAŞ elektrik faturalarında alt sınırı 40 TL yapmış, bu ücret bizim için fazladır. Alt sınır 20 TL olsa belki verilebilir. Durumu kötü olan vatandaş bu ücreti nasıl ödeyecek. Memleketimizde iş olanakları göz önünde, belirlenen bu miktarı ödeyebilende var, ödemeyende. Köyde yaşayanların durumu daha kötü. Bu ücret neye göre belirlenmiş bilmiyoruz.” dedi.

“Köyde trafomuz bozulduğunda biz yapıyoruz”

Çınar’a bağlı Görece (Dare) köyü muhtarı Nuri Özpınar, “DEDAŞ elektrik faturalarında alt sınır uygulamasına geçmiş. Vatandaşın durumu düşünülmeden yapılan bu uygulama yanlış. Millet fakirdir, iş olanağı zaten yok. Abonelerimiz bağlı, saatlerimiz kaçak değil, kim ne kullandıysa onu versin. DEDAŞ bu kararı geri alsın. Bu belirlenen miktar bize göre fazla ve ağırdır. Köyde trafomuz bozulduğunda biz yapıyoruz. Köydeki trafonun şarteli üç defa yandı ve her defasında 200 TL vererek kendi imkânlarımız ile değiştirdik. Arızalarımız ile kimse ilgilenmiyor, biz kendi imkânlarımız ile yapamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

DEDAŞ’ın bu uygulama ile insanları hırsızlığa teşvik ettiğini belirten İbrahim Tura, “Bu belirlenen ücret ile DEDAŞ milleti hırsızlığa teşvik ediyor. Bence bu durum uygun değil. İnsanlar fakirdir, bu parayı ödeyemiyor.” dedi.

“DEDAŞ bu uygulama ile kaçak elektrik kullanımına teşvik ediyor”

Uygulamaya tepki gösterenlerden Mehmet Şirin Menkeze ise halka haraç kesildiğini belirterek “Elektrik faturalarında alt sınır uygulamasına geçilmesinin ne hakla yapıldığına anlam veremiyorum. Bölgemiz de iş olanakları ve halkın maddi durumu ortada. DEDAŞ hak ne ise onu alsın. Bu bir nevi halkı kaçak elektrik kullanıma teşviktir. Milletten haraç kesilir gibi para alınıyor.” şeklinde konuştu.

“DEDAŞ bu uygulamadan geri dönsün”

DEDAŞ’ın bu uygulamadan geri dönmesini isteyen Ahmet Alsandık, “Elektrik faturalarından 40 TL alınması fazla. Ben çalışmıyorum, bu ücreti nasıl ödeyeceğim. Yaşlı olanlar, bir geliri olmayanlar bu belirlenen miktarı nasıl ödeyecek. Ben ne kadar kullandıysam onu ödeyeyim. DEDAŞ’tan vatandaşın durumunu göz önüne alarak bu uygulamayı geri çekmesini bekliyoruz.” dedi. 

ÇINARIN SESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler