“Cinayet planlı ve bilinçli bir şekilde işlenmiş”

“Cinayet planlı ve bilinçli bir şekilde işlenmiş”

HÜDA PAR Adana il Başkanı, Mersin’in Silifke ilçesinde PKK’liler tarafından katledilen Cafer Gizli’nin, bilinçli ve planlı bir saldırı sonrasında şehid edildiğini söyledi.

Mersin’in Silfke ilçesinde öğrenci kampında PKK’liler tarafından şehid edilen Cafer Gizli’nin, bir hafta boyunca sözlü tacize uğradığı, kamptan ayrılacağı gün de planlı ve bilinçli bir şekilde bıçaklanarak katledildiği ortaya çıktı.

Cinayet olayının duyulmasının ardından Cafer Gizli’nin cenazesinin kaldırıldığı Adana Adli Morguna giden HÜDA PAR Adana il Başkanı Veysel Yavuz, burada yetkililerden bilgi alarak olay anına ait olan görüntüleri izledi.

Konu hakkında görüştüğümüz Yavuz, ulaştıkları ilk verilere göre cinayetin organizeli bir şekilde işlendiği kanısına vardıklarını belirterek şunları söyledi: “Bu çocuk kampa gittiği günden bugüne onunla hep sürtüşmüşler. Dindar olan, kamp boyunca namazlarına dikkat eden bu çocuk onların dünya görüşünü benimsemediği için ilk günden itibaren sözlü tacizlere uğramış. Cafer tüm sataşmalara bir hafta boyunca sabretmiş ve sükûnetini muhafaza etmiş. Kampın sona erdiği son gün ise PKK’li oldukları belirtilen öğrenciler, kendilerince Cafer’i gitmeden önce ‘cezalandırmak’ için hazırlık yapmışlar ve ellerindeki bıçak ve sopalarla tesis binasına saldırmış cam-çerçeveyi kırmışlar. Saldırıyla beraber bir kavga yaşanmış ve bu kavga esnasında Cafer, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak darbesi alarak yaralanmış. Cafer aldığı yaralar sonucunda maalesef hayatını kaybetmiştir.”

Yavuz, daha sonra beraberindeki partililer ve Cafer Gizli’nin yakınlarıyla cenazeyi Adana Adli Morgundan alıp Diyarbakır’a doğru yola çıktılar.

Cenaze aracının Şanlıurfa’ya doğru geldiği, Diyarbakır’a getirilecek naaşın Çınar’ın Bulutçeken (Qubik) köyünde, 90’lı yıllarda PKK tarafından katledilen köylülerin yanına defnedileceği öğrenildi.  (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.